Mii de oameni au profitat de vremea bună şi au ieşit în centrul Braşovului să admire cele peste 70 de Dacii vechi de câteva decenii.
"Aş fi interesat să-mi iau o Dacie, s-o întreţin şi să umblu cu ea", spune un vizitator.
"Jos pălăria pentru cei care au reuşit să le întreţină pentru că am avut şi eu Dacie şi ştiu că este destul de greu să fie întreţinute", spune alt braşovean.
Ovidiu Măgureanu, IT-ist de meserie, a găsit în restaurarea maşinilor un mod excelent de relaxare. Are o Dacia 2000 pe care a botezat-o "Tovăraşa" şi este vedeta evenimentului la fiecare ediţie.
"Maşina cu care am venit eu este maşina cu care era deplasat, în interes de serviciu, tovarăşul Nicolae Ceauşescu, cam de prin '80 şi ceva, maşina e '82 fabricaţie, până prin '89..apare în filmele vremii când se ducea, când a turnat piatra de temelie la Casa Poporului, din această maşină a coborât", spune Ovidiu Măgureanu - Preşedintele secţiei Dacia Clasic a Retromobil Club România
Pentru prima dată, la eveniment au fost aduse trei Dacii de Miliţie.
"În '90 au dispărut toate Daciile de Miliţie, s-au vopsit, s-a scris poliţie şi acum am fost obligaţi s-o aducem în actualitate", spune un pasionat.
Special pentru evenimentul de la Braşov a venit şi un Renault 12, tocmai din New York, pe platformă. Transportul l-a costat pe proprietar 2.500 de dolari.
"Am 4 maşini, dar asta e maşina mea favorită, cu asta merg la muncă, doar când ninge o ţin în garaj şi merg cu altele, dar aproape zilnic merg cu ea. Am investit până acum cam 5.000 de dolari, am făcut motorul să funcţioneze, frâne, suspensie", spune proprietarul maşinii.
Restaurea unei Dacii ca pe vremuri poate să dureze până la 7 ani, iar costurile pot ajunge până la 10.000 de euro.
Reporter: Mădălina Zamfir
Operator: George Oltean