La ora 8:00, în Spitalul de Boli Infecţioase, medicii şi-au oprit activitatea şi au ieşit pe hol. Pacienţii care au venit după această oră au fost puşi să aştepte două ore, timp în care medicii şi-au cerut drepturile.
Şi la Maternitatea Braşov zeci de pacienţi au aşteptat pe holurile spitalului.
"Permanent avem probleme cu banii pentru serviciile oferite. În fapt funcţionăm ca o maternitate regională şi primim bani la nivel de maternitate de oraş, de orăşel. Nemulţumirea este mare pentru că se acumulează datorii", declară Valeria Badea, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Braşov.
În trei spitale din oraş, însă, medicii nu au protestat. Printre ele se află şi Spitalul Judeţean de Urgenţă. Potrivit liderilor de sindicat, conducerea unităţii a făcut presiuni asupra medicilor pentru ca aceştia să nu protesteze.
"Nu numai medicii, toţi salariaţii au fost atenţionaţi să nu aprticipe la protest pentru diverse motive. Nouă ni s-a cerut lista participanţilor la grevă din spitalul judeţean făcând afirmaţia mangerul spitalului cel puţin aşa am auzit eu, nu în faţa mea a zis-o, că trebuie să aducă oameni din altă aprte să desfăşoare activitate ape perioada grevei noastre", a declarat Paul Negoescu, lider sindicat Sanitas Braşov.
Directorul spitalului susţine însă că nu are de ce să facă presiuni.
"La prima oră am solicitat liderilor de sindicat să îmi comunice şi mie dacă se întrunesc condiţiile pentru declanşarea grevei. Mi s-a comunicat că nu este grevă pentru că doar 15% au semnat pentru grevă. N-am de ce să îi ameninţ, sincer", declară Adrian Albotă - managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov.
Nici medicii de la spitalele TBC şi Neurologie nu au intrat astăzi în grevă de avertisment, însă aici motivele au fost diferite. Pacienţii au nevoie de îngrijire medicală în permanenţă.