De-a lungul râului Timiş au fost descoperite deşeuri menajere şi materiale de construcţii. Gunoaiele reprezintă un pericol în primul rând pentru animalele care pasc aici mai ales că Timişul este singura sursă de adăpat din zonă.
"Este o lipsă de respectare a condiţiilor de bunăstare a animalelor. Deci animalele tebuie să bea apă potabilă ca şi omul şi nu este permis să bea din apa scursă de pe gropile de gunoi", spune Mihaly Punkosti - şef birou, DSV Braşov.
Râurile sunt poluate de apa cu deşeuri care vine de la scurgerile din rampele de gunoi. Astfel şI oamenii care stau în apropierea rampelor sunt supuşi riscului de infestare de la apele nocive. Prevăzători, oamenii şi-au făcut singuri fântâni şi controlează des ca apa să fie potabilă.
Chiar dacă rampele de gunoi au fost închise, împrejurul acestora încă sunt depozitate materiale de consutrucţii de la cei care îşi ridică locuinţe în zonă.
"Impunem acolo unde sunt proprietari să mai adune şi să ridice spre rampă din drum pentru că erau şi pe stradă erau depozitate aceste deşeuri, o să impunem măsuri să fie ridicate de acolo şi transportate la groapă", precizează Claudia David - comisar şef, Garda de Mediu Braşov
Cursurile de apă vor fi verificate până în luna august a acestui an. Vor fi controlate pârul Timiş, pârâul Graft şi canalul Timiş din Braşov.