Cristina Pop are 23 de ani şi a obţinut fonduri europene ca să îşi deschidă împreună cu familia o fermă de vaci. Condiţia impusă de finaţatorii europeni era ca în 5 ani să ajungă la 50 de capete. A cumpărat animale din Germania şi acum are 30. Nu se mai poate extinde, pentru că nu mai are unde să scoată vacile la păşune.
Fără păşuni, oamenii nu au nici suficienta hrană pentru animale, pe timp de iarnă. În aceasta situaţie sunt zeci de fermieri. Oamenii acuza primarii că preferă să încaseze subvenţiile de la APIA, decît să le dea terenul în concesiune, mai ales ca pentru fiecare hectar de păşune în bugetul local intră 408 euro pe an. Primarii se apară şi spun că dacă dau islazul fermierilor mari, au probleme cu localnicii.
Prefectul judeţului spune că primarii sub obligaţi de lege să dea terenurile în concesiune şi că au început anchete după ce au primit mai mlte plângeri.
Subvenţia pentru păşune este motiv de dispută şi acolo unde primăriile nu au retrocedat terenul oamenilor, la mai bine de 20 de ani de la intrarea în vigoare a legii fondului funciar.