Szocs Judith lucrează, de 14 ani, ca asistent la serviciul de ambulanţă din Rupea, însă femeia spune că timpul care a trecut i se pare dublu. Şi asta pentru că turele de gardă sunt extrem de încărcate. La Rupea lucrează un singur echipaj pe tură, format dintr-un asistent şi un ambulanţier, iar mai nou, este folosită o singură maşină. Aşa că, de mult ori ajunge târziu la intervenţie.
"Am avut câteva cazuri în decursul anilor, de când lucrăm, de când lucrez la ambulanţă, am fost certaţi că de ce am ajuns aşa târziu. Dacă intervine cumva un concediu medical la careva coleg, atunci suntem chemaţi înapoi din concediu", spune Szocs Judith
Oraşul Rupea se află la mai bine de 60 de kilometri de Braşov, iar substaţia de la Rupea acoperă, pe lângă oraş, alte 37 de sate plus şoseaua E60 pe care se întâmplă multe accidente rutiere.
Sunt apeluri pe care serviciul de Ambulanţă Rupea le onorează cu greu. Mai ales că tot cu această maşină trebuie să asigure şi transferurile unor pacienţi către spitalele din Braşov.
Până în 2008 la Rupea a fost un singur medic pe ambulanţă, dar a plecat. Din 2003 şi până atunci s-au schimbat cinci medici. Iar situaţia este similară în tot judeţul. Acum, la Ambulanţa Braşov lucrează 14 medici, dar necesarul ar fi de 25.
La Serviciul Judeţean de Ambulanţă se primesc zilnic, în medie, 130 de apeluri de urgenţă.