Exerciţiul a început în zona depozitului de substanţe periculoase unde a avut loc explozia la autocisterna din care era descărcat propanul. Trei persoane au fost rănite mortal şi alte trei, rănite grav. Primii care au intervenit la faţa locului au fost angajaţii companiei, instruiţi pentru astfel de situaţii. La scurt timp au venit şi echipajele Inspectoraului pentru Situaţii de Urgenţă.
Suflul exploziei a avariat calea ferată şi trenul regional Braşov-Zărneşti care trecea prin zonă. Trei călători au fost răniţi şi au avut nevoie de îngrijirea medicilor.
În zonă s-a produs şi un accident rutier în urmă căruia 4 pasageri au fost garv răniţi. A fost nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare şi medicale.
La intervenţie au asistat şi specialişti în protecţie civilă din 6 ţări, care au venit să înveţe cum ar trebui să intervină în cazul unui dezastru.
"Compania este excelent organizată şi are propriul plan de intervenţie în caz de urgenţă. S-a intervenit foarte repede după explozie, apoi, în faza a doua, s-a acordat îngrijire răniţilor şi s-au implicat în decontaminare", a spus John Vijgen, expert în protecţie civilă.
"Toţi angajaţii fac asta ca voluntariat şi fac din pasiune şi când e atâta pasiune şi fac asta pentru că îşi doresc treaba asta şi sunt mândri să facă parte din echipa noastră de intervenţie, e mult mai uşor decât ar putea părea", afirmă Alexandru Blemovici - directorul companiei.
"Suntem în stare şi în măsură să intervenim. Sperăm să nu avem nicioadată o situaţie reală de acest gen de acest nivel, dar mă declar mulţumit de acest exerciţiu", spune colonel Stelian Rechiţean - inspectorul şef al ISU Braşov.
La exerciţiu au participat 36 de autospeciale şi 120 de persoane, pompieri şi cadre medicale.