Emoţionaţi, candidaţii, au intrat rând pe rând la interviu, unde au avut de răspuns la câteva întrebări din specializarea la care s-au înscris.
Maria Murariu a venit tocmai din Târgu Mureş pentru a susţine examenele, pe care speră să le treacă cu bine. Lucrează de peste de 23 de ani în domeniu, însă acum este în perioada de preaviz. Proba de astăzi i s-a părut destul de dificilă. "Nişte întrebări foarte dificile, de specialişti şi la proba scrisă s-au luat notele cele mai mici la noi la colectare. Şi la oral, la fel, au fost nişte întrebări foarte grele", declară Maria Murariu, la ieşirea din sala de interviu.
Candidaţii, care au fost respinşi, îşi pun toate şansele în sesiunea de redistribuire a posturilor rămase vacante. În Braşov sunt disponibile 176 de posturi.
"Vor trece în corpul de rezervă a funcţionarului public, şi pot opta pentru ocuparea unui post rămas vacant, sau pot opta să dea examen la Direcţia Antifraudă", afirmă Lucian Voinescu, director interimar DGFP Braşov.
Şi angajaţii Poştei Române trebuie să susţină examen pentru a-şi păstra locul de muncă. Aproximativ 100 de poştaşi din Braşov susţin o probă scrisă din cunoştinţele specifice postului şi un interviu.
La nivel naţional sunt aproximativ 5.000 de angajaţi ai Poştei Române, care riscă să-şi piardă locul de muncă din cauza disponibilizărilor.