Controlul celor de la Protecţia Consumatorilor a scos la lumină o serie de nereguli în ce priveşte respectarea condiţiilor de igienă din grădiniţă.
"La locul de luat masa la prima vedere deja s-au descoperit numeroase nereguli şi menţionez câteva care sunt periculoase pentru sănătatea copiilor, respectiv nedezinfectarea corespunzătoare a veselei. Faptul că sunt la îndemâna copiilor substanţe periculoase şi toxice pentru ei, respectiv detergenţi", aprecizat Sorin Susanu - comisarul şef al CRPC Braşov.
În plus, spun comisarii OPC, ca să poată funcţiona legal, grădiniţa ar fi trebuit să aibă mai multe avize şi autorizaţii. Până în acest moment, însă, singura autorizaţie pe care conducerea unităţii a putut să o prezinte a fost cea de la Direcţia Sanitar-Veterinară.
"Verificăm dacă este autorizată pentru a funcţiona ca şi activitate de grădiniţă şi educaţională şi dacă cei care deservesc această activitate au actele necesare. În momentul de faţă nu ni s-au pus la dispoziţie aceste documente. Dacă tragem o concluzie, doar pe documentele prezentate până acum, această grădiniţă nu funcţionează legal", a mai spus Sorin Susanu.
Conducerea grădiniţei riscă, pentru neregulile găsite aici, o amendă în valoare de 50.000 de lei şi suspendarea activităţii.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov spun că grădiniţa nu figurează în bazele de date ale instituţiei şi că, prin urmare, nu este de competenţa lor să ia vreo măsură.
"Nu ţine de IŞJ, pentru că nu are acreditare din partea ARACIP-ului. Am şi luat legătura cu ARACIP-ul şi am aflat de la dânşii că direcţiunea acestei grădiniţe a fost înştiinţată privind funcţionarea ilegală", a spus Maria Szabo - inspector şcolar general adjunct, ISJ Braşov
În bazele de date ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov sunt în prezent 12 unităţi de învăţământ particulare, dintre care nouă sunt grădiniţe.