Preparate făcute în casă, respect pentru natură si implemetarea de metode ecologie pentru obţinerea de energie, căldură şi apă caldă! Pe aceste elemente se bazează ecoturismul, peste tot în lume. În ţara noastră, conceptul începe să facă paşi mici, dar siguri. Orasul Zărneşti va fi printre primele destinatii ecoturistice din România şi asta pentru ca are cu ce se lăuda. La pensiunile din zonă vin sute de turişti, atraşi ca un magnet de frumuseţea Parcului Naţional Piatra Craiului.
Radu Călineacu se gândeşte serios să-şi clasifice pensiunea ecoturistic, mai ales pentru că în spatele curţii sale are un monument al naturii denumit "hora cu brazi".
"Brazii au fost sădiţi după Marea Unire de localnici din satul Zărneşti, de la acea vreme. Toate petrecerile satului, chiar şi nuntile, le petreceau în această horă cu brazi", povesteşte Radu Călinescu, proprietarul unei pensiuni din Zărneşti.
Situat la doar câţiva kilometri de Zărneşti, Parcul Natural "Piatra Craiului" oferă privirii călătorului peisaje nemaîntâlnite în ţara noastră. Un alt punct de atracţie îl reprezintă Prăpăstiile Zărneştiului.
Autorităţile locale din Zărneşti abia aşteaptă ca oraşul să capete statutul de staţiune pentru că speră ca astfel, să concureze cu Branul şi Râşnovul.
Şi Delta Dunării ar putea deveni obiectiv turistic eco. Pentru acest lucru militează multiplul campion, Ivan Patzaichin.
"Ideea noastră, a asociaţiei, este ca Delta, în câţiva ani, să devină cel mai mare centru din Europa, ca orice iubitor al acestui gen de turism să viseze să ajungă în Deltă" afirmă Ivan Patzaichin - promoter ecoturism
Destinaţiile care mai au dosarele de certificare „în lucru" sunt „Creasta Cocoşului-Mara-Cosãu" din Maramureş, şi „Pãdurea Craiului" din Munţii Apuseni.