În fiecare an de Bobotează, localnicii din Tohanul Vechi, judeţul Braşov, se adună pe malului râului Bârsa, unde, conform tradiţiei, apele râului sunt sfinţite cu praporii.
Enoriaşii s-au adunat, ieri, în număr mare pe malul râului, pentru că acolo a avut loc slujba de sfinţire a apei, adică a Agheasmei Mari. În timp ce credincioşii au asistat la slujbă, localnicii cu praporii au aşteptat să ducă tradiţia mai departe. În timp ce apele râului erau sfinţite, două cruci de pe doi prapori au căzut în apă, lângă mal. Incidentul a fost catalogat drept o întâmplare. „Într-adevăr în apă au căzut două cruci. Nu cred că este un semn, este o întâmplare. Dacă dacă ţinem cont cum definea părintele Dumitru Stăniloaie întâmplarea spunând că este întâlnirea voii noastre cu voia lui Dumnezeu putem să o considerăm a fi un semn". - Vasilică Prodea - preot Slujba a decurs fără alte incidente, iar la final localnicii au putut să-şi ia apa sfinţită. Unii dintre ei au profitat de această sărbătoare pentru a da şi de pomană.
Enoriaşii cred că tărie în puterile miraculoase ale agheasmei. Boboteaza este una dintre marile sărbători ale creştinismului, ziua în care se sfinţesc apele. În toate bisericile şi mănăstirile se face, duminică, sfinţirea „Apei celei Mari", care mai este numită în popor şi Agheasma Mare. Despre aceasta se crede că are puterea de a vindeca bolile, aduce noroc şi spor.