Mobilierul este nou, încă nedesfăcut din ambalaj. A fost montat în creşă încă de anul trecut, atunci când şi clădirea a fost finalizată. În total, 50 de copii urmau să fie îngrijiţi la creşa în care s-au investit aproape 350.000 de euro
În prezrent nu există personal care să lucreze aici. Trandafir are o fetiţă de un an şi jumătate. Locuieşte chiar vis-a-vis de creşă şi spune că i-ar prinde bine să o poată aduce pe cea mică aici, pentru că aşa, şi soţia sa şi-ar putea găsi un loc muncă.
"Abia aştept să dea drumul aici să primească şi ea o educaţie, un vocabular bun", spune Trandafir Glăjer - părinte.
Localnicii admiră creşa, care este impunătoare în mijlocul satului şi speră că intr-o zi vor ajunge să îşi ducă acolo copii.
Primăria nu poate face angajări, iar acum, edilul caută soluţii ca să deschidă creşa.
"Atunci chiar era o cerinţă să creem locuri de muncă. Deci două locuri de muncă la căminul cultural şi 13 la creşă, în schimb a apărut ordonanţa, care îngrădea să mai angajezi în sistemul public", a spus Kiss Iosif - Primarul comunei Tărlungeni.
Singura soluţie ar fi ca primăria să găsească un ONG care să angajeze personal, iar primăria să plătească serviciile. Totul însă, din alţi bani decât cei de la bugetul local. Creşa a fost construită pe fonduri europene, într-un proiect care a inclus mai multe reabilitări în comună şi care a început în 2007.