La ştrandul din oraş comisarii de la protecţia consumatorilor au atras atenţia asupra lipsei barelor de susţinere de pe marginea bazinului olimpic de înot. În plus, ei au constatat că apa nu este schimbată la intervalul prevăzut de lege şi că bazinul prezintă crăpături care pot pune în pericol viaţa înotătorilor.
"S-a constatat că în regulamentul de funcţionare nu era trecut numărul maxim de persoane care pot intra simultan în apă, înlocuirea apei nu se făcea săptămânal, cât şi dezinfecţia acesteia", a declarat Dorin Iob - comisar-şef ajunct CRPC Braşov.
Administratorii spun că vor plăti amenda de 10.000 de lei pe care au primit-o şi că se supun legii. În plus managerii susţin că bazinul este vechi şi dat în folosinţă în anii 70, astfel că schimbarea apei săptămânal ar însemna pierderi financiare.
"Practic nu este posibil din cauza cantităţii mari de apă care este în bazinele noastre. Practic, asta ar însemna ca la fiecare sapte zile să fim închisi cam trei-patru zile ca să curăţăm şi să umplem bazinele cu apă proaspătă cum prevede ordinul Ministerului Sănătăţii", a declarat Nagy Zoltan - administratorul ştrandului
Piscina olimpică este foarte veche aşa că autorităţile intenţionează să facă investiţii pentru renovarea ei, chiar din această toamnă. Lucrările, pentru repararea bazinului, înlocuirea sistemului de circulare a apei şi a pavimentelor sunt estimate la 700.000 de lei.
Comisarii au ajuns şi la locurile de joacă din Sfântu Gheorghe. Acolo au descoperit că lemnul şi metalul din care sunt făcute echipamentele de joacă pun viaţa copiilor în pericol dar şi că spaţiile nu sunt îngrădite adecvat. În plus, niciun loc de joacă nu are autorizaţie de funcţionare.
Pentru aceste nereguli, autorităţile locale trebuie să plătească o amendă de 10.000 de lei şi să remedieze problemele.