La începutul acestei săptămâni cei 150 de angajaţi au primit preavize de concediere. Acum muncitorii stau mai mult acasă şi aşteaptă restanţele salariale.
"Sunt 2 salarii restante. Conform articolului 90 aliniatul 6 din contractul colectiv, la disponibilizare trebuie să fie plata salariilor la zi inclusiv un salariu brut negociat la disponibilizare, dar nu s-au dat nimic, acum aşteptăm", spune Miron Dumitru - prim-vicepreşedinte al Sindicatului Hidroforţa Hidromecanica
Problemele au apărut după ce compania Hidromecanica a adunat datorii către furnizorul de energie electrică. În condiţiile în care compania nu a virat sumele restante, Electrica a stopat alimentarea fabricii.
"Electrica a dat în judecată societatea, a câştigat, însă societatea, împreună cu firma de insolvenţă a venit cu propunerea către Electrica să plătească anticipat curentul către luna în curs şi de fiecare dată să procedeze la fel în aşa fel încât Electrica să fie sigură că îşi va primi banii", a declarat Adrian Damian - liderul Federaţiei Sindicale Înfrăţirea.
Firma nu a reuşit să plătească o tranşă de 500.000 de lei asa că halele de producţie au rămas fără curent.
După două încercări eşuate de privatizare, compania Hidromecanica a intrat în insolvenţă în noiembrie 2010, după ce în vara acelui an fiscul braşovean îi vânduse cel mai important activ, terenul şi activele din Centrul Civic al Braşovului, pentru 14 milioane de euro. Înainte de 1989 uzina Hidromecanica avea peste 6000 de angajati si era unul din principalii furnizori de componente eletrice si hidraulice pentru industria auto.