Preşedintele Senatului a ajuns la sediul Serviciului Teritorial Braşov, al DNA, în jurul orei 11:30, însoţit de gărzile de corp. Nu a făcut nicio declaraţie la intrare, iar la finalul audierilor a accentuat doar faptul că a dat procurorilor declaraţii în calitate de martor.
"Reporter :Ce calitate aveţi în acest dosar? Am fost citat în calitate de martor într-un dosar, am răspuns întebărilor procurorului, dar având în vedere că dosarul de urmărire penala nu este public, nu am să fac declaraţii",Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.
La audieri a asistat şi avocatul lui Remus Truică. Potrivit acestuia, faptele în legătură cu care procurorii anticorupţie din Braşov l-au audiat astăzi pe preşedintele Senatului au tangenţial legătură cu atribuţiile pe care acesta le-a avut, în calitate de prim.ministru.
"Şi-a făcut datoria civică de a răspunde procurorului aspectele pe care le-a perceput în perioada 2007-2009. Reporter: Legat de consilierii dânsului, dl Marcovici? Legat de mai multe persoane evident că nu pot face referire la aspecte care nu ţin de fondul cauzei, pot să vă spun doar că nu a îngreunat cu nimic situaţia clientului meu, Truica Remus", Bogdan Cimbru, avocatul lui Remus Truică
Printre inculptaţii din aşa numitul dosar al retrocedărilor ilegale sunt Marius Marcovici - care a fost angajat al Cancelariei fostului premier Tăriceanu şi consultantul politic israelian Tal Silberstein, care a lucrat, printre alţii, şi pentru fostul premier român.
Procurorii anticorupţie care instrumentează acest dosar spun că Paul al României i-a promis lui Remus Truică între 50 şi 80 la sută din valoarea proprietăţilor imobiliare revendicate, proprietăţi care au aparţinut lui Carol al II-lea. În schimb, Truică s-a folosit, spun procurorii, de o întreagă reţea de influenţă, pentru a convinge funcţionari publici cu atribuţii în reconsituirea dreptului de proprietate asupra acestor bunuri să faciliteze ilegal retrocedările.
Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Mihai Stan