Bilanţ de Anul Nou
După ce au muncit în luna cadourilor cât pentru tot anul, proprietarii pensiunilor din Mărginimea Sibiului trag acum linie şi adună. În vremuri totuşi grele, bilantul le dă cu plus, semn că preţurile bătute în cuie de 4 ani încoace, dar şi mâncărurile tradiţionale preparate mai ceva decât ,,la mama acasă" încă îi mai atrag ca un magnet pe turişti. Unii dintre ei au făcut deja rezervări pentru Paşte, mai ales după ce au consumat aici mii de litri de vin, dar şi sute de kilograme de murături şi carne de porc.
Domnul Pompiliu Popa este proprietarul unei pensiuni de trei stele din Sălişte, cea mai mare aşezare din Mărginimea Sibiului. Bărbatul a început să facă dis de dimineaţă recensământul bucatelor rămase prin frigider, mai ales că turiştii cazaţi la pensiune au avut parte de o cină copioasă la cumpăna dintre ani. Proprietarul ştie precis ce şi cât s-a consumat. Cei care s-au înfruptat din mâncărurile pregătite cu sfinţenie în bucătăria pensiunii sunt un grup de turişti din Bucureşti, care au petrecut aici minivacanţa de Revelion. Toată ,,paguba" culinară îi bucură pe proprietarii pensiunii, care după festinul de aseară au primit deja solicitări pentru Paştele de anul acesta. O cameră se închiriază aici cu 80 de lei, indiferent de sezon. Situaţia este aceeaşi în satul Răşinari, acolo unde de Revelion turiştii cazaţi la o pensiune de 5 margarete au putut servi printre altele bucate traditionale romanesti stropite cu vin de casa. Pentru toata distractia la o astfel de pensiune, turistii au platit in jur de 250 de euro pe un pachet de patru nopţi şi nu s-au dat în lături de la distracţie. Aşa că semne bune are anul, spun proprietarii. Specialiştii spun că faţă de o perioadă obişnuită, în ultima lună din an profitul este în medie cu 40% mai mare la cele 40 de pensiuni din reţeaua Antrec din Sibiu. Statisticile arată că 85% dintre turistii care îşi petrec Revelionul în Mărginimea Sibiului sunt români, în timp ce restul sunt temerari din străinatate.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News