Emanuel a venit din Bucureşti ca să încerce traseele noului parc de aventură. A parcurs un traseu mediu şi i-a plăcut pe tiroliană. Mărturiseşte însă că traseul i s-a părut un pic obositor şi a întâmpinat şi câteva dificultăţi.
"Am rămas la mijlocul tirolianei suspendat acolo, nu din motive tehnice, ci pentru că m-au lăasat braţele şi a trebuit să vină să mă tragă înapoi", a spus Emanuel Bighi.
Momentan, parcul de aventuri de la Zărneşti are trei trasee de difuculate mică, medie şi mare. Traseul de dificultate medie are o lungime de 400 de metri şi poate fi parcurs de persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani. Aici oamenii îşi demonstrează abilităţile în menţinerea echilibrului. Traseul poate fi parcurs în aproximativ 25 de minute.
Cei mici au fost primii care au inaugurat cel mai uşor traseu. Părinţii i-au monitorizat atent şi i-au îndrumat atent de la sol.
Pentru construcţia parcului de aventură autorităţile locale au concesionat un teren de 5 hecatre. Au fost ridicate tiroliene pe o lungime de 2000 de metri, iar până anul viitor acestea se vor extinde la 4000 de metri. Investiţia pentru parc a fost făcută de o firmă privată şi se ridică la 160.000 de euro.
"Limitrof acestei zone vom avea, deja se lucrează, la un plan de urbanism zonal, avem studiu de fezabilitate în vederea unei pârtii de ski. Tot limitorf acestei zone vrem să realizam un traseu de enduro", preizează Dorel Bârlădeanu - primarul oraşului Zărneşti
Turiştii care vor să aibe parte de distracţie şi să petreacă o zi în aer liber pot vizita parcul de luni până duminică. Intrarea costă 38 de lei pentru adulţi, 32 de lei pentru elevi şi studenţi şi 28 de lei pentru copii.