Ioan Cioacă provine dintr-o familie cu tradiţie în oierit. Încă din anii '70 a început să exporte carne de miel, iar afacerea e profitabilă, pentru că, spune el, străinii plătesc mai bine.
Creşterea şi îngrijirea oilor nu este deloc uşoară. Cheltuielile pentru hrană şi tratamente abia reuşesc să fie acoperite de câştigurile dobândite peste an.
Seceta de vara trecută a scumpit furajele, iar dacă mai pune la socoteală şi cheltuielile de transport, fermierul constată că toate cheltuielile cu întreţinerea turmei s-au dublat faţă de anul trecut. Mieii sunt încă mici, dar, până de Paşti, vor creşte suficient cât să poată merge spre vânzare în ţările pe unde Ioan Cioacă şi-a făcut clienţi fideli.
Fermierul estimează că până de Paştele ortodox preţul kilogramului de carne de miel va ajunge la 30 de lei, faţă de 22 de lei cât a fost anul trecut.