Anca vine de câţiva ani la astfel de evenimente. Întotdeauna e însoţită de căţeluşa ei.
„Ea este Sara, şi ea aleargă de câte ori e de alergat in diverse cauze, nu numai pentru spitalul de copii ", Anca Giosul, participant.
Alţii, în schimb, au participat pentru prima oară la o astfel de acţiune.
„Să salvăm copiii care au probleme şi pentru noi. De ce e important pentru tine acest lucru? Pentru că atunci, ei o să trăiască mai mult şi o să fie bine pentru ei" spune un participant.
„Am şi eu un copil de doi ani si jumătate şi ideea de a avea un spital pentru copiii bolnavi de această maladie groaznică, cancer, e o idee grozavă", spune alt participant.
Un leu a fost taxa de participare. O sumă simbolică, spun organizatorii, care speră însă că leu cu leu vor construi spitalul.
„Vrem să strângem bani din donaţii, să fie strict de la noi pentru noi - un spital oncologic pediatric, să fie cu parc, cu centru de vizitare de familii, cu doctori, cu centru de ambulare şi tot ce trebuie", Andreea Tudor - organizator.
Crosul s-a adresat atât amatorilor, care au alergat un kilometru, dar şi profesionistilor, pentru care, un traseu precum cel de azi era, oricum, parte din antrenamentul zilnic.
Statistici sumbre arată că în fiecare săptămână în România sunt diagnosticaţi cu cancer şase copii. Doi dintre ei mor la mai puţin de trei ani de la începerea tratamentului. Anual, în România mor 400 de copii bolnavi de cancer.
reporter: Delia Puşcă
operator: Dan Dascălu