Aurică Geneti avea 24 de ani în 1987 şi lucra de aproape patru ani ca muncitor la Întreprinderea de Autocamioane din Braşov. În dimineaţa revoltei s-a dus la muncă şi a primit salariul cu 1.000 de lei mai puţin decât i se cuvenea. S-a alăturat colegilor lui din tura de noapte, care opriseră lucrul şi a decis să meargă împreună cu ei să ceară explicaţii. "Am mers pe fiecare secţie. La 610 am găsit un inginer care stătea în faţa uşii sub nişte perdele de cauciuc, l-am împins, i-a căzut casca din cap şi am purtat-o eu şi de atunci am fost omul cu cască albă", a declarat Aurică Geneti, participant la revolta din 1987".
Sute de muncitori, nemulţumiţi de tăierile salariale şi condiţiile de viaţă, au ales să străpungă poarta uzinei. Au smuls steagurile şi au plecat spre sediul Consiliului Judeţean de Partid. În drumul lor până în centrul oraşului li s-au alăturat muncitori de la alte uzine şi simpli trecători. Omul cu casca albă, a fost usor de identificat în mulţime. Aşa au şi reuşit miliţienii să-l identifice. Interogatoriile lungi şi tortura fizică şi psihică încă îl bântuie pe muncitor.
"Ancheta lungă, de dimineaţa până seara, tortura, bătăile ca să recunoaştem şi ce am făcut şi ce nu am făcut!", a declarat Aurică Geneti.
Aurică Geneti a fost deportat în judeţul Vrancea şi trimis să muncească la Canalul Siret-Bărăgan. Toată familia sa a fost nevoită să-l urmeze.
300 de protestatari au fost arestaţi şi obligaţi să părăsească Braşovul. Miliţienii infiltraţi printre ei au făcut fotografii şi au reţinut figuri. Nu doar muncitorii au avut de suferit în acele zile. A doua zi, câţiva studenţi au ales să împartă manifeste de solidarizare cu muncitorii. Au fost arestaţi şi trimişi în localităţile de unde proveneau şi puşi sub supraveghere strictă.
Până în prezent nimeni nu a fost anchetat, judecat și condamnat pentru abuzurile comise în acele zile de comunişti. Unii dintre torționari au ocupat sau continuă să ocupe funcții influente în aparatul administrativ sau legislativ al statului.
Mulţi dintre cei care s-au prins în marşul curajos, vin, în fiecare an, pe 15 noiembrie la troiţa din faţa Spitalului Judeţean pentru a-i comemora pe cei care nu mai sunt printre noi. Aici, în faţa Spitalului Judeţean, muncitorii s-au oprit în urmă cu 26 de ani, au spus "Tatăl Nostru" şi au intonat imnul "Deşteaptă-te Române".
Florin Postolachi, preşedintele Asociaţiei 15 Noiembrie 1987 a mărturisit: "În acest loc am aşezat această troiţă, o troiţă care să aducă aminte braşovenilor că, odată, demult, în urmă cu 26 de ani, Braşovul a fost pe harta luptei anticomuniste în Europa de Est."
Ca în fiecare an, Asociaţia "15 Noiembrie 1987" organizează crosul cu acelaşi nume, prin care este refăcut drumul revoltei anticomuniste. Acesta va avea loc sâmbătă, 16 noiembrie, la ora 10:00, iar startul se va da de la Uzina Roman.