Cercetaşii 100 de ani de istorie în grija Castelului Peleş. Şi pentru că a fost Ziua Copilului, cei care au fost în centrul atenţiei au fost cei mai mici dintre ei. Mai întâi, au făcut un tur al Castelului Peleş, pentru a cunoaşte personalitatea regilor României. Apoi, fiecare copil a lăsat ceva în cufărul cu amintiri, pentru ca înaintaşii lor să poată descoperi cum era viaţa lor de cercetaşi.
"Am lăsat o brăţară, o brăţară a prieteniei, făcută de mine, are o semnificaţie foarte mare pentru mine, deoarece am pus suflet şi reprezintă mult pentru mine", spune un copil.
"Am lăsat o poză cu mine de când eram în clasa întâi şi am scris pe spate că nu trebuie să renunţăm la visurile noastre şi că nu trebuie să uităm că mereu vom fi copii", povesteşte un alt cercetaş.
Păstrarea capsulei timpului la Castelul Peleş nu a fost o alegere întâmplătoare. De-a lungul timpului, oragnizaţia a avut o relaţie strânsă cu Casa Regală. Atât Carol al II-lea, cât şi fiul său, Regele Mihai I, au purtat cu mândrie eşarfa de cercetaşi. Cufărul cu amintiri al cercetaşilor va rămâne un an la Muzeul Naţional Peleş.
"Ne bucurăm foarte tare că am avut ocazia să punem şi noi şi să încuiem acolo câteva fotografii care îi reprezintă pe membrii Casei Regale în costum de cercetaşi", a declarat Anca Hogea - manager interimar Muzeul Naţional Peleş
"Preţ de 100 de ani o să circule în ţara noastră. Nu se va putea descuia, dar o să fie în paza cercetaţilor şi a celor care vor avea forţa să îl păzească", Marian Panait - responsabil naţional comunicare.
Istoria Cercetașilor României în cifre reprezintă peste 18.000 de copii şi tineri, 100.000 de ore de voluntariat şi peste 400 de activităţi educaţionale derulate anual în peste 30 de judeţe din ţară.