Castelul zânelor din Sibiu 

Data publicării:
ZANE

Vreţi să scăpaţi de zgomotul și aglomerația din oraș? Vă doriţi un weekend într-un loc desprins din poveștile cu zâne? Castelul de lut din Valea Zânelor de la Sibiu este o recomandare ideală pentru o vacanță de neuitat. Pentru cei care doresc şi mai multă mişcare, câteva lecţii de echitaţie sunt numai bune la sfârşit de săptămână. 

La 40 de kilometri de Sibiu, desprins parcă din romanele lui Tolkien, răsare de după coline un castel plămădit din lut. Locul nu este ales întâmplător: se numește Valea Zânelor. Cu asemenea imagine și cu numele în minte, imaginația zburdă.

"Oamenii pot să vină aici să se relaxeze, avem terasa aceasta pe malul râului, își pot lua ceva de băut cald în perioada asta, vara ceva rece și pot să stea pe malul râului să asculte susurul apei",  Răzvan Vasile - proprietar.

Privit din exterior, castelul arată ca modelat cu mâna goală. Pereții sunt făcuți dintr-un amestec de lut, nisip și fân. Tencuiala este una specială, care lasă pereții să respire. Din cele două turnuri  ale castelului se pot admira crestele îmbrăcate în zăpadă ale munșilor Făgăraș.

"E foarte frumos, ceva unic", turist.

"Este prima oară când vin aici, am fost la Sibiu la schi și am zis să dăm o fugă și până la Porumbacu de Sus să vedem minunăția de castel de lut", turist.

"N-am mai văzut niciunde așa ceva. E ceva interesant, o idee genială a celui care a construit-o și zic că e benefică pentru regiune, face cunoascută și mai mult această zonă pitorească", turist.

"Astăzi este ziua mea și am vrut să mi-o petrec în acest loc. Castelul este foarte frumos, abia aștept să-l vizitez și în interior", turist.

Noi, de obicei vizităm foarte mult și facem foarte multe poze. Când avem timp acasă, ne amintim de locurile frumoase pe care le-am văzut.

Proprietarii au avut nevoie de creativitatea a cinci arhitecți până au ajuns la proiectul mult visat. Singura idee care i-a ghidat a fost să ofere fiului lor un loc de poveste în care să crească și, în același timp, să aibă ei un loc în care să uite de tumultul Bucureștiului.

"Această cameră am lăsat noi deschisă ca oamenii să vadă cum a fost construit, să vadă că este din lut, într-un final o să fie un apartament cu scară interioară jos și sus și avem patru astfel de apartamente", Răzvan Vasile - proprietar .

Două camere ale castelului pot fi vizitate în acest moment, iar taxa este de 5 lei. 

Nu departe de aici, pe Valea Avrigului, descoperim caii din povestea lui Harap Alb. Aceștia nu mănâncă jar, dar sunt aprigi și prietenoși. La centrul ecvestru al unei pensiuni, turiștii învăța să călărească sau se pot plimba prin pădure cu cei 20 de cai. 

"Deși a fost puțin dificil, a fost relaxant și în această perioadă, pentru studenți este sesiune și pe mine chiar m-a scos din rutina sesiunii ca să zic așa", Sergiu - turist.

Pasionații de echitație ar trebui să țină seama de câteva reguli.

"Să nu accepți să călărești, de exemplu, fără tocă, fătră protecție, fără siguranță. Întotdeauna trebuie să te asiguri că personalul de acolo este calificat, că a mai lucrat cu caii",  Cristian Erlich - ghid turism ecvestru.

"Turiștii pot face plimbări călare prin împrejurimi, prin pădurile din jur, pot admira Munții Făgăraș călare, se fac și cursuri de inițiere echitație, avem instructori specializați", Vasile Mereș - proprietar pensiune .

O lecție de inițiere sostă 100 de lei, iar o simplă plimbare călare 50 de lei. Turiștii care poposesc aici pot înnopta și mânca.

Cei care ajung în această parte a Sibiului reușesc cu usurinta să se deconecteze de la stresul cotidian și găsesc o oază liniște în mijlocul naturii.

 

Reporter: Mădălina Micu
Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Noi lucruri acceptate la reciclare: Cum pot românii câștiga mai mult prin Sistemul Garanție-Returnare
Digi FM
Doi vloggeri români au vizitat Venezuela, una dintre cele mai sărace țări din lume: „Am fost șocați, un...
Pro FM
Cum este Misha Miller, care a cucerit topurile muzicale cu Alex Velea, în timpul liber: „Nu trebuie să...
Film Now
43 de ani și 3 copii, superbă și în formă. Jessica Alba, vacanță în costum de baie în Mykonos, cu familia...
Adevarul
De ce nu mâncăm ouă de curcă și de ce nu se găsesc în supermarket la fel ca cele de găină
Newsweek
ALERTĂ Pensionarii pierd 330 lei la pensie în ianuarie. Documentul care „îngroapă” indexarea, semnat
Digi FM
Monica Bîrlădeanu, adevărul despre motivele pentru care nu-și mai face rezoluții la început de an: „Am...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Cum arată „Doamna cu porumbei” din „Singur acasă 2” la 79 de ani. Actrița a avut probleme de sănătate: „A...
UTV
CRBL, primul Craciun departe de fiica sa, Alessia: „Povestim pe WhatsApp, dar nu e acelasi lucru”. Artistul a...