Editorial Regula de aur a progresului: performanță, nu bătutul cu pumnul în masă
Remanierea unui ministru care nu a confirmat este un act normal în orice guvernare care și-a propus să livreze rezultate. Logica este înlocuirea unui management ministerial deficitar cu unul de cea mai înaltă calitate. S-a întâmplat, recent, la Ministerul Sănătății și ce bine a fost! Nu avem niciun motiv să credem că nu va fi la fel de bine și la Ministerul Justiției.
Regula de aur - reforma nu se realizează pe simpatii și protejarea propriilor miniștri, ci prin eficiență. asumare și responsabilitate față de toate proiectele politice pentru modernizarea României și apărarea statului de drept. Iar Partidul Național Liberal o respectă!
Timp de mai bine de opt luni de zile, am avut un ministru care nu a reușit să deblocheze unul dintre cele mai importante proiecte politice ale Coaliției de Guvernare și de care depinde accederea României la spațiul Schengen – desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).
Motivele pot varia de la lipsă de interes până la slabe aptitudini de organizare („că dosarul cu actul normativ nu avea șină sau că nu a sosit”).
Dar când vorbim despre desființarea SIIJ – cel mai toxic instrument pesedist folosit pentru erodarea statului de drept și promovarea unui sistem politic de tip mafiot – scuzele nu țin loc de rezolvare!
Pentru PNL, responsabilitatea față de cetățeni primează. La fel ar trebui să fie și pentru toți ceilalți parteneri de guvernare.
Din primul moment al actualei guvernări, strategia de acțiune a vizat realizarea celor mai mari investiții pentru România. Este condiția esențială pentru asigurarea obiectivului comun: dezvoltare.
Era de așteptat să se înțeleagă până la acest moment că, atunci când ai o coaliție care guvernează, se joacă în echipă. Iar când un coechipier face un joc singular, în detrimentul interesului întregii formații, sau nu performează, se impune schimbare. Este un principiu de bază al oricărei coaliții de guvernare – una care țintește către progres și performanță!
USR-PLUS trebuie să conștientizeze că este partid la guvernare. Și că programul „Anghel Saligny” nu este despre ambiții, ci despre dezvoltarea comunităților locale. Toți românii, inclusiv cei 44% din mediul rural, trebuie să aibă acces la servicii de bază, demne de secolul XXI. Așa cum este normal într-o țară europeană.
La masa guvernului nu primează interesul de partid, ci doar termene și obiective în beneficiul cetățenilor. Miniștrii și premierul, în mod obligatoriu, trebuie să acționeze matematic pentru maximizarea eficienței actului de guvernare! Iar remanierea ministrului Justiției a fost necesară. Litera și spiritul Constituției au fost respectate.
Important este că suntem în topul european al reușitelor economice. Și nu avem voie să vulnerabilizăm reușitele de până acum ale Guvernului pentru un singur om, fie el și fost ministru.
Coaliția va continua să performeze dacă va exista stabilitate în actul guvernării și toți cei implicați respectă regula de aur: calea către performanță și progres începe acolo unde propriul interes se oprește!
- Etichete:
- pnl
- alina gorghiu
- motiune de cenzura
- usr + plus
- forin citu