Vremea pe două săptămâni. Meteorologii anunță că temperatura medie maximă va fi de 24°C. Când sunt șanse de ploaie până pe 14 octombrie

Data actualizării: Data publicării:
vreme, toamna
Foto: Shutterstock

Meteorologii anunță că în următoarele două săptămâni vremea va fi în mare parte frumoasă, cu șanse mai mari de precipitații în intervalul 4 - 8 octombrie. La începutul intervalului 30 septembrie - 14 octombrie va g fi mai rece, urmând ca în perioada următoare temperaturile să se afle într-o creștere ușoară. Temperaturile maxime vor putea ajunge până la valori medii de 24 de grade Celsius, mai ales în sudul țării și în Dobrogea.

Prognoza meteo pentru două săptămâni este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Vremea în Banat

La începutul intervalului, valorile termice diurne vor caracteriza o vreme mai rece decât normalul perioadei, cu o medie de 17...18 grade Celsius. Apoi, la mijlocul primei săptămâni, vremea se va încălzi ușor, iar valorile maxime se vor apropia de cele specifice perioadei, cu medii de 22 de grade. În intervalul 4-6 octombrie, vremea se va răci din nou, iar media maximelor va ajunge din nou la 18 grade.

În a doua jumătate a intervalului vor mai fi alternanțe termice, în jurul datei de 9 octombrie, media valorilor diurne va ajunge în jurul a 24 de grade, iar apoi va fi în scădere spre 20 de grade. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii în jurul a 5 grade. Până la sfârșitul intervalului, alternanțele nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 10...12 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 4-7 octombrie și după data de 10 octombrie.

Vremea în Crișana

În primele zile din interval, valorile termice diurne vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obișnuit, cu o medie de 16 grade Celsius. Apoi, la mijlocul primei săptămâni, vremea se va încălzi ușor, iar valorile maxime se vor apropia de cele specifice perioadei, cu medii de 19...20 de grade. În intervalul 4-6 octombrie, valorile termice vor fi din nou în scădere, iar media maximelor va ajunge la 18 grade.

În a doua jumătate a intervalului vor mai fi variații termice, în în data de 9 octombrie media valorilor diurne va ajunge în jurul a 23 de grade, iar apoi va fi în scădere spre 20 de grade. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii în jurul a 5 grade. Până la sfârșitul intervalului, alternanțele nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 9...11 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 3-7 octombrie și după data de 10 octombrie

Vremea în Transilvania

Până spre mijlocul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi în creștere de la medii de 10...11 grade, spre medii de 22 de grade Celsius. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, vor fi variații termice, iar mediile maximelor vor oscila între 18 și 22 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie.

Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 2 și 6 grade. Până la sfârșitul intervalului, alternanțele nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 8...11 grade, cu valorile mai mari în jurul datei de 5 octombrie.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni și în intervalul 4-7 octombrie.

Vremea în Maramureș

Până în jurul datei de 3 octombrie, valorile termice diurne vor fi în creștere de la medii de 12 grade, spre medii de 18...19 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, vor fi variații termice, iar mediile maximelor vor oscila între 18 și 22 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 10 octombrie.

Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 3 și 6 grade. Până la sfârșitul intervalului, alternanțele nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 8...11 grade, cu valorile mai mari în jurul datei de 4 octombrie.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni, în intervalul 4 - 7 octombrie și după data de 10 octombrie.

Vremea în Moldova

Până spre mijlocul primei săptămâni, valorile termice maxime vor fi în creștere de la medii de 10...11 grade, spre medii de 21 de grade Celsius. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, vor fi alternanțe termice, iar mediile maximelor vor oscila între 17 și 22 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie.

Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 5 și 7 grade. Până la sfârșitul intervalului, alternanțele termice nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 9...11 grade, cu valorile mai mari în jurul datei de 5 octombrie.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni și în intervalul 4 - 7 octombrie.

Vremea în Dobrogea

Până în jurul datei de 4 octombrie, valorile termice diurne vor fi în creștere de la medii de 17 grade, spre medii de 24 de grade Celsius. Până la sfârșitul intervalului vor fi variații termice, iar mediile maximelor vor oscila între 22 și 24 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie.

Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 9 și 11 grade. Până la sfârșitul intervalului, alternanțele termice nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 13...16 grade, cu valorile mai mari în jurul datei de 5 octombrie.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni și în intervalul 5 - 8 octombrie.

Vremea în Muntenia

Până la mijlocul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere de la medii de 15...16 grade, spre medii de 24 de grade Celsius. Apoi, până la sfârșitul intervalului, vor fi variații termice, iar mediile valorilor diurne vor oscila între 21 și 24 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie.

Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 7 și 9 grade. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, alternanțele nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 10...13 grade, cu valorile mai mari în jurul datei de 5 octombrie.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni și în intervalul 5 - 7 octombrie.

Vremea în Oltenia

În primele zile din interval, valorile maxime vor fi în creștere de la medii de 19...2 grade, spre medii de 23 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, vor fi variații termice, dar mediile valorilor diurne vor oscila între 22 și 24 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie.

Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 6 și 9 grade. Până la sfârșitul intervalului, alternanțele nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 10...13 grade, cu valorile mai mari în jurul datei de 5 octombrie.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni și în intervalul 4 - 7 octombrie.

Vremea la munte

Până la mijlocul primei săptămâni, valorile termice vor avea o tendință de creștere. Astfel mediile maximelor vor ajunge de la 5...6 grade la 13...14 grade, iar ale minimelor de la 0 grade la 6...7 grade Celsius. Ulterior, variațiile termice vor fi nesemnificative, iar mediile valorilor diurne vor fi de 12...14 grade, iar ale celor nocturne de 5...7 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată la începutul primei săptămâni și în intervalul 4-7 octombrie, dar condițiile se mențin și după data de 10 octombrie.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit cel mai iubit actor. Pierdere uriașă pentru români
Digi FM
Smiley și Gina Pistol, probleme în vacanța din Cipru: „Ne-am trezit brusc, nu știam ce...
Pro FM
Cum a murit Jimi Hendrix la numai 27 de ani. Povestea unuia din cei mai mari chitariști ai lumii
Film Now
Kate Winslet, despre cea mai discutată scenă din Titanic, un secret până acum: "N-ar fi trebuit să spun asta...
Adevarul
Avertismentul unui specialist HR: „Urmează un val de concedieri”. Ce trebuie să facă angajații pentru a nu fi...
Newsweek
Ce impozit plătești dacă ai pensie între 1.281 lei și 6.000 lei, din 1 octombrie? Legea se modifică!
Digi FM
Adrian Daminescu a învins cancerul pulmonar, dar nu s-a lăsat de fumat: "Fumez de la 7 ani. Am trecut prin...
Digi World
Cea mai detaliată hartă în infraroșu a Căii Lactee. 1,5 miliarde de obiecte cosmice, descoperite în 13 ani de...
Digi Animal World
Reacția unui bărbat când se întâlnește cu un urs în fața propriului garaj. Imaginile sunt virale: „Ce calm e!”
Film Now
Părinții ei sunt celebri la Hollywood, iar acum joacă în primul său film major. Până la 21 de ani, a pășit de...
UTV
Theo Rose face sacrificii pentru a petrece timp cu fiul ei, Sasha: „Sufar de fiecare data cand lipsesc mult...