Video Vremea în weekend: cod galben de vânt în sud-est vineri, maxime de 26°C în următoarele zile. Detalii de la ANM

Data actualizării: Data publicării:
toamna-parc-profimedia
Foto: Profimedia

Vremea se va îmbunătăți în acest weekend, chiar dacă vineri va fi în vigoare un cod galben de vânt puternic, valabil în zona de sud-est a țării. Temperaturile se vor încadra în intervalul normal pentru această perioadă. Sâmbătă și duminică se vor mai înregistra rafale de vânt puternic pe litoral, potrivit meteorologului ANM Oana Păduraru.

Cod galben de vânt puternic în opt județe și în București

ANM a emis vineri o avertizare cod galben de vânt puternic, valabilă între orele 10.00 și 23.00. În intervalul menționat, în Dobrogea, în jumătatea estică a Munteniei și în sudul Banatului vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 50....55 km/h și temporar 60...65 km/h. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în zona montană.

cod galben de vant 20 sept
Codul galben de vânt este valabil până la ora 23.00 Foto ANM


Vreme în general frumoasă în weekend

„Codul galben din extremitatea sud-estică a țării este pentru intensificări ale vântului. Acestea vor fi mai ales în zona litoralului, unde vor fi viteze de 50-55km/h și temporar de 60-65km/h, iar ploile din județul Constanța deja au fost prezente în prima parte a nopții. Probabilitatea ca în această zonă să mai plouă în orele următoare este din ce în ce mai scăzută, iar la finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, ne bucurăm chiar de o vreme în general frumoasă în aproape toate zonele țării și vântul va slăbi treptat în intensitate. Doar pe litoral vor mai rămâne rafale de vânt, dar la cote mult mai reduse”, a declarat meteorologul Oana Păduraru în direct la Digi 24.

Temperaturi maxime de până la 26°C, dar și ceață

„În același timp, și din punct de vedere termic, situația este din ce în ce mai bună, pentru că valorile termice vor ajunge să se încadreze în jurul celor normale pentru această perioadă, cu maxime în mare parte din țară, între 20 și 26°C, iar pe parcursul nopților minimele termice vor fi de la trei 3-5°C în depresiuni, până la 14-16°C pe litoral. Și mai sunt de așteptat valori ridicate și în dealurile de vest. În același timp, ne așteptăm și la ceață, pentru că deja am intrat în sezonul, să zicem, caracteristic pentru acest fenomen. Ne așteptăm la ceață în zonele joase de relief”, a mai spus Păduraru.

Când revin ploile

„Probabilitatea de ploaie va fi din nou în creștere, cam începând cu data de 24 septembrie. Până atunci însă, doar ploi slabe, izolate, vor mai fi în zona țării noastre, în special în zonele de deal și de munte, iar variațiile termice de la o zi la alta nu vor fi semnificative, ba chiar vom avea temperaturi și de 27°C la începutul săptămânii viitoare, în București”, potrivit meteorologului ANM.

Vremea în București

„În zona Capitalei, vremea va fi în acord cu ceea ce se întâmplă, desigur, și în restul țării. O vreme a însorită la acest final de săptămână și la începutul săptămânii viitoare, cu temperaturi în limite normale pentru această perioadă, în jurul valorii în jurul a 25° cu 10-12° pe parcursul nopților”, a mai declarat Oana Păduraru.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri