Urmează zile cu ger, lapoviță și ninsori. Temperaturile vor scădea spre minus 14 grade. Vremea în fiecare regiune, până în 17 decembrie

Data actualizării: Data publicării:
zapada in brasov
Urmează zile cu ger, lapoviță și ninsori. Temperaturile vor scădea spre minus 14 grade. FOTO: Profimedia Images

Meteorologii anunță că următoare zile vor aduce temperaturi apropiate de cele normale perioadei în toată țara, dar apoi vremea se va răci accentuat, astfel că se vor înregistra chiar și minus 14 grade Celsius în zonele montane, arată prognoza pentru perioada 4 – 17 decembrie.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de alternanţe, cu valori apropiate, dar şi sub cele normale în această perioadă din an, cu medii ale maximelor de 5 - 7 grade, mai scăzute în jurul datei de 7 decembrie (3 - 5 grade) şi medii ale minimelor de la -4 la 0 grade, mai ridicate în jurul datei de 7 decembrie (2 - 4 grade). Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluţie mai constantă a temperaturilor care se vor situa în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, cu medii ale maximelor de 4 - 6 grade şi minime în jurul a 0 grade. Probabilitatea de precipitaţii va creşte începând cu data de 7 decembrie şi se va menţine ridicată până la finalul intervalului.

În Crişana, în prima săptămână, vor fi alternanţe importante între zile, cu valori apropiate şi sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 5 - 7 grade, mai scăzute în jurul datei de 7 decembrie (3 - 4 grade) şi minime între -4 şi -2 grade, mai ridicate în jurul datelor de 7 şi 8 decembrie (0 - 2 grade), mediat regional. Pentru cea de-a doua parte a intervalului de prognoză este estimată o evoluţie mai constantă a temperaturilor care vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice primei decade a lunii decembrie (maxime de 4 - 6 grade şi minime între -2 şi 0 grade). Probabilitatea de precipitaţii va creşte din 7 decembrie şi se va menţine ridicată până la finalul perioadei analizate.

În Transilvania, în prima parte a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de alternanţe importante între zile, cu maxime de 2 - 4 grade, mai ridicate în jurul datei de 6 decembrie (5 - 7 grade) şi minime de la -8 la -3 grade, mediat regional, mai ridicate în special în jurul datelor de 7 şi 8 decembrie (între -1 şi 1 grad). Pentru cea de-a doua parte a intervalului se estimează o evoluţie mai constantă a temperaturilor, cu maxime uşor pozitive şi minime nocturne negative. Probabilitatea de precipitaţii va creşte începând cu data de 7 decembrie şi se va menţine ridicată până la sfârşitul intervalului

În Maramureş, pe parcursul primei săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de alternanţe importante între zile, cu maxime de 2 - 4 grade, mai ridicate în jurul datei de 6 decembrie (6 - 8 grade) şi minime de până la -5 grade, mediat regional, mai ridicate în special în jurul datelor de 7 şi 8 decembrie (0 - 2 grade). Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluţie mai constantă a temperaturilor care se vor situa în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, respectiv maxime uşor pozitive, în medie de 2 - 4 grade şi minime nocturne negative, în medie de la -3 grade la -1 grad. Regimul pluviometric va fi caracterizat prin perioade în care precipitaţiile vor fi frecvente şi local mai însemnate cantitativ, cu o probabilitate mai mare în data de 8 decembrie.

În Moldova, intervalul va debuta cu valori termice apropiate de normele specifice perioadei, în medie se vor înregistra temperaturi maxime de până la 3 grade, iar minimele vor oscila între -5 şi -2 grade. În a doua săptămână din interval, 11 - 17 decembrie, valorile termice se vor situa uşor sub cele climatologic specifice perioadei, astfel încât vor fi, în medie, maxime în jurul a 1 grad, ziua, şi între -5 şi -4 grade, noaptea. Probabilitatea de precipitaţii se va menţine crescută până la finalul intervalului, începând cu data de 7 decembrie.

În Dobrogea, valorile termice vor creşte treptat în primele zile din interval, când se vor situa uşor peste normele specifice perioadei. Astfel, vor fi maxime de la 4 până spre 8 grade, respectiv minime de la -2 grade spre 4 grade (mai scăzute în primele două zile). Până la sfârşitul primei săptămâni din interval, temperaturile vor avea uşoare oscilaţii, urmând ca din a doua săptămână să se resimtă o scădere a acestora, situându-se în jurul celor specifice perioadei. Vor fi maxime de 4 - 5 grade şi minime între -1 şi 1 grad. În a doua săptămână, tendinţa este de răcire treptată, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în ziua de 4 decembrie şi, din nou, începând din 7 decembrie, până spre finalul intervalului.

În Muntenia, regimul termic va fi apropiat de normal în prima săptămână, cu maxime cuprinse între 3 şi 7 grade, dar şi minime ce se vor încadra între -5 şi 3 grade. Temperatura aerului va marca o uşoară creştere în a doua săptămână, cu maxime cuprinse între 3 şi 9 grade şi minime de la -2 la 4 grade. Precipitaţiile vor fi deficitare, cu excepţia intervalului 7 - 11 decembrie, când vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate, predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă.

În Oltenia, temperaturile se vor menţine apropiate de cele normale în prima săptămână, cu maxime cuprinse între 3 şi 7 grade, precum şi minime ce se vor încadra între -6 şi 3 grade. Regimul termic se va menţine apropiat de normal în a doua săptămână, cu valori ce vor oscila uşor (maxime de 3 - 9 grade şi minime între -3 şi 4 grade). Precipitaţiile vor fi deficitare în cea mai mare parte a intervalului, dar în intervalul 7-11 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă moderate, predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă.

La munte, vremea va fi rece pe parcursul întregului interval, cu temperaturi apropiate de normalul perioadei. În acest sens, vor fi maxime cuprinse între -7 şi 4 grade şi minime ce se vor încadra între -14 şi 0 grade, cu ger la altitudini de peste 1.500 de metri. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 7 - 11 decembrie, când acestea, predominant sub formă de ninsoare, vor fi moderate cantitativ. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum arată Ștefan Hrușcă acum, la 67 de ani. Artistul este de nerecunoscut
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
Miliardarul Jeff Bezos se căsătorește: Nuntă fastuoasă, de 600 de milioane de dolari, în Aspen, pe...
Newsweek
Ultimele vești de la Casa de Pensii despre indexarea pensiilor în ianuarie: Va veni direct majorată
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Scarlett Johansson nu-și dorește ca fiica sa să afle acest lucru despre ea: „Mi-e atât de rușine”
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...