Video&Foto Temperaturi scăzute în întreaga țară. Meteorologii anunță că urmează „cele mai reci zile de până acum, din această toamnă”

Data actualizării: Data publicării:
Meteorologii anunță că urmează temperaturi sub 0°C la nivelul țării.
După zile cu temperaturi neobișnuit de ridicate, meteorologii anunță că urmează temperaturi sub 0°C la nivelul țării, în timp ce în zonele montane va ninge. În București, termometrele vor arăta 1°-2°C. Foto: Shutterstock

Frigul cuprinde România. După zile cu temperaturi neobișnuit de ridicate, meteorologii anunță temperaturi sub 0°C la nivelul întregii țări, în timp ce în zonele montane va ninge. În București, termometrele vor arăta 1°-2°C, în special în partea de nord a orașului, iar în depresiuni temperaturile vor coborî spre -8°C.

Începând de miercuri, 16 octombrie, vremea va fi caracterizată în special de temperaturi scăzute pe parcursul nopților, fiind vorba despre un episod friguros care va dura până duminică, 20 octombrie.

Vremea în țară, următoarele 4 nopți. Foto: Administrația Națională de Meteorologie
Vremea în țară, următoarele 4 nopți. Foto: Administrația Națională de Meteorologie

„Perioada aceasta va fi caracterizată în special de temperaturi scăzute pe parcursul nopților, pentru că suntem într-o situație care favorizează scăderea temperaturilor în primele ore ale dimineții, urmând ca mai ales vineri, sâmbătă și duminică, să avem temperaturi sub 0° nu numai în zona depresionară, acolo unde ne așteptăm ca temperaturile să coboare chiar spre -8°C”, a explicat, la Digi24, Florinela Georgescu, director ANM.

Temperaturi sub 0°C vom avea și în zona Moldovei și în partea de nord a Munteniei și Olteniei, în timp ce temperaturile în general scăzute la nivelul țării nu vor depăși 6°-7°C.

În Capitală, începând de vineri, 17 octombrie, și până duminică vom avea temperaturi minime de 1°-2°C, în special în partea de nord a orașului.

Vremea în București, următoarele 4 nopți. Foto: Administrația Națională de Meteorologie
Vremea în București, următoarele 4 nopți. Foto: Administrația Națională de Meteorologie

Temperaturile vor fi sub normalul perioadei și în jumătatea de est a țării, Moldova urmând să aibă zilele viitoare temperaturi maxime de 9°C, în timp ce în partea de vest a teritoriului termometrele vor indica 18°-19°C.

Tendința generală este de scădere a temperaturii pe măsură ce intrăm în luna noiembrie, ultima lună de toamnă, dar episodul friguros pe care îl traversăm acum va dura doar până la sfârșitul acestei săptămâni, temperaturile începând să crească treptat începând de luni, 21 octombrie.

„Va fi o creștere care va aduce săptămâna viitoare valorile termice înapoi la normalul perioadei, urmând ca tendința mai departe, spre sfârșitul lunii și chiar prima parte a lunii noiembrie, să fie aceea a menținerii în această zonă a unui normal al perioadei, ceea ce înseamnă totuși temperaturi ceva mai scăzute față de ce am avut în perioada de până acum”, a mai spus meteorologul Florinela Georgescu.

Editor : Ș.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri