News Alert HARTĂ. Primul Cod roșu de ploi torenţiale din acest an. Zonele afectate

Data actualizării: Data publicării:
Umbrela ținută de un copil este dată peste cap de vânt, în București, pe 24 octombrie 2023.
Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Mai multe judeţe vor intra sub Cod roșu de ploi torenţiale, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Este primul cod roșu emis anul acesta, în afară de avertizările nowcastig.

ACTUALIZARE 10.04. Meteorologii au anunțat un cod roșu de averse torențiale și abundente din această seară de la ora 20:00 și până marți dimineață la ora 08.00.

Sunt vizate județele Mehedinți și Gorj și zona de munte a județelor Caraș–Severin, Vâlcea și Hunedoara.

Un cod portocaliu a intrat în vigoare la ora 10.00 pentru județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu și Alba și în zona de munte a județelor Timiș, Cluj, Arad, Bihor, Argeș, Dâmbovița, Brașov și Prahova.

Până mâine dimineață vor fi averse torențiale și izolat căderi de grindină. Local cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

De asemenea, a intrat la ora 10.00 în vigoare și un cod galben de instabilitate atmosferică în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.


Știrea inițială: Este vorba despre Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Dolj şi zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Hunedoara şi Argeş.

Astfel, în următoarele 24 d ore, în zonele vizate local cantităţile de apă vor fi de 30...40 l/mp şi izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 - 3 ore), relatează Agerpres.

De asemenea, meteorologii au emis un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată care a intrat în vigoare luni dimineaţa la ora 6:00 şi este valabil până marţi la ora 10:00.

harta cod galben si cod portocaliu

Zonele vizate de avertizarea Cod galben sunt situate în Banat, Oltenia, sud-vestul şi sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, precum şi Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Occidentali.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri