După un weekend de foc, urmează alte zile cu temperaturi sufocante în București: Maxime de 41 de grade și nopți tropicale. Anunțul ANM

Data actualizării: Data publicării:
termometru la 40 de grade
Capitala se topește la 41 de grade. FOTO: Getty Images

Temperatura maximă va fi de 40 - 41 de grade, luni, marţi şi miercuri, la Bucureşti, iar cea minimă, specifică nopţii tropicale, va fi de 20 - 23 de grade, potrivit prognozei speciale emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Astfel, în intervalul 14 - 15 iulie, valul de căldură intens şi disconfortul termic deosebit de accentuat se vor menţine.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 40 de grade, iar cea minimă va fi de 22 - 23 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

De asemenea, în intervalul 15 - 16 iulie, valul intens de căldură va persista.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de 20 - 22 de grade. Disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Citește si: România fierbe sub cod roșu de caniculă. Temperaturile ajung la 41 de grade. Recomandările medicilor

Şi în intervalul 16 - 17 iulie valul intens de căldură va continua. Temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de 20 - 22 de grade.

Disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri