Codul galben de polei a fost extins până duminică la ora 10:00. Sunt vizate şapte judeţe din estul ţării și Capitala.
De sâmbătă de la ora 14:00 și până duminică la ora 10:00 în regiunile sudice și sud-estice pe spații relativ extinse vor fi depuneri de gheață, iar trecător și pe arii restrânse se vor mai semnala precipitații slabe, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.
Se vor afla sub Cod galben regiunea Bucureşti-Ilfov, precum şi judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.
În București, sâmbătă după-amiaza vor mai fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ploaie și lapoviță, ce vor continua să depună polei. Seara și la începutul nopții este posibil să fulguiască, apoi să se formeze ceață. Depunerile semnificative de gheață se vor menține pe tot parcursul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat – viteze de până la 30 km/h. Temperatura va fi de -2...-1 grad.
În estul, sud-estul și centrul Munteniei, precum și în sudul Moldovei, în special în după-amiaza și seara zilei de sâmbătă (26 ianuarie) vor mai fi precipitații slabe, predominat sub formă de ploaie, ce vor continua să depună polei, iar pe tot parcursul intervalului depunerile semnificative de gheață se vor menține.
Precipitații slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, se vor semnala în regiunile nordice și nord-estice, dar mai ales la munte, unde temporar vântul va avea intensificări, îndeosebi la altitudini mari, cu viteze la rafală de 60-70 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea.
Ce ne așteaptă în următoarea perioadă?
„Din păcate, pe parcursul nopții, deși încet-încet scăpăm de precipitații, temperaturile negative vor face ca depunerile de gheață de până acum să se mențină, prin urmare trebuie să fim atenți în continuare la carosabil, la trotuare, pe conductori se va depune iarăși gheață”, spune meteorologul Meda Andrei. Duminică, pe parcursul după-amiezii mai ales, treptat mai cresc temperaturile, până la 4 grade C, și scăpăm ușor-ușor de problema poleiului. Pentru luni sunt așteptate temperaturi care ar putea trece de 5 grade Celsius, în special în vestul, centrul și sudul țării.
Apoi, după polei, își va face apariția un alt fenomen neplăcut - ceața, pe suprafețe destul de mari, mai ales în zonele joase de relief, putând pune probleme în trafic. Iar poleiul nu este exclus să reapară, pe suprafețe mai mici însă, mai ales dimineața, dacă bate și vântul. Însă în orice caz nu va mai fi atât de persistent, cu depuneri atât de consistente și pe suprafețe extinse.
La munte, în zonele înalte, își va face simțită prezența viscolul, spulberând zăpada deja depusă. Alerta privind riscul de avalanșă se menține.
Urmăriți explicațiile complete ale meteorologului în materialul video de mai jos: