Mamaia de Nord vs Mamaia de Sud. Cât te costă o masă la restaurant

Data publicării:
somon mancare alimente sanatoase masa dieta
FOTO: Shutterstock

Mamaia de Nord nu seamănă prea mult cu Mamaia de Sud, când vine vorba de mâncare. Diferă și ofertele, și mai ales prețurile. Dacă în sud, găsiți meniuri pentru toate buzunarele, Nordul oferă meniuri exclusiviste și piperate la preț.

Să începem cu sudul stațiunii Mamaia, unde la mare căutare sunt autoservirile. Acest domn a cumpărat mâncare pentru trei persoane.

-O ciorbă de burtă, piure cu pulpă, bulete..

-Cât ați cheltuit?

-70 de lei..

-Pentru două persoane?

-Trei persoane.

În vitrinele localului sunt expuse toate preparatele pe care bucătarii le-au pregătit pentru turişti.

Paraschiva Popa, vânzătoare: Ciorbă de văcuță, de burtă, de perișoare, de pui, și pește, de legume și de fasole. La felul doi avem preparate calde, mâncăruri gătite, ardei umplut, tochitură, ostropel de pui, pulpă de vită, sărmăluțe, ciulamă, multe feluri de mâncare.

La această autoservire, felul întâi costă 8 lei, felul doi între 9 si 12 lei, iar un desert 4 lei. Așadar, pentru un meniu complet, o persoană trebuie să plătească, în medie, 22 de lei.

Mergem spre centrul stațiunii unde turiştii găsesc terase cu specific românesc. Meniul este unul obişnuit, dar patronii au adăugat şi unele specialități.

Cristian, ospătar: La restaurantul nostru se pot găsi specialităţi româneşti, precum t-bone-ul, care este din vită. Contine crustă de mușchi, și cotlet, se pot găsi și preparate românești precum tochitură, pomana porcului, tigaia picantă.

Pentru felul întâi am ales o ciorbă de văcuţă, care costă 11 lei, pentru felul doi un muşchi de vită în crustă de ierburi aromate, la 62 de lei, iar ca desert o tartă de mere cu îngheţată de vanilie, care costa 18 lei. Pentru această masă ar trebui să scot din buzunar aproximativ o sută de lei.

Ne continuăm drumul în Mamaia Nord, acolo unde cresc pretențiile şi, odată cu ele, prețurile.

Costel Iosif, bucătar şef: La noi, meniul conține de toate și pește, și carne albă, și carne de vită, și de miel, este un meniu complet.

Cei care ajung aici pot comanda caracatiţă marinată, calamar umplut sau creveţi, toate gătite în stil grecesc. Aici, pentru felul I, o persoană trebuie să plătească în jur de 25 de lei, pentru felul doi chiar şi 70 de lei, iar pentru desert 30 de lei. Per total, o masă la un restaurant cu specific mediteranean poate costa aproape 130 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Meteorologii anunță o lună ianuarie cum n-a mai fost în România. Vreme neobișnuită și temperaturi ciudate
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
Miliardarul Jeff Bezos se căsătorește: Nuntă fastuoasă, de 600 de milioane de dolari, în Aspen, pe...
Newsweek
Ultimele vești de la Casa de Pensii despre indexarea pensiilor în ianuarie: Va veni direct majorată
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Scarlett Johansson nu-și dorește ca fiica sa să afle acest lucru despre ea: „Mi-e atât de rușine”
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...