The Guardian: Un jurnalist Newsweek a criticat-o pe Taylor Swift pentru că la vârsta ei e nemăritată și nu are copii. „Săraca”

Data actualizării: Data publicării:
taylor swift la un concert
Taylor Swift. Foto: Profimedia

Săraca Taylor Swift. Este miliardară și unul dintre cei mai de succes oameni de pe planetă. Ea are o armată de fani devotați care ajung la faliment fericiți, pentru a o urma în turneele susținute în întreaga lume, scrie jurnalistul John Mac Ghlionn în Newsweek. Un oraș german și-a schimbat numele temporar în Swiftkirchen, în onoarea ei. Rezerva Federală americană a pus pe seama ei stimularea economiei. Și totuși, când vine vorba de cele mai importante valori ale succesului, Taylor este un eșec tragic: este o femeie matură, necăsătorită, care nu a a adus pe lume niciun copil, mai afirmă Ghlionn, potrivit The Guardian, care îi desființeaza articolul de opinie.

Aceasta este opinia lui John Mac Ghlionn, un jurnalist despre care nimeni nu a auzit vreodată, scriu cei de la The Guardian. Într-un articol recent pentru Newsweek, Ghlionn a susținut că Swift este un model teribil pentru femei, deoarece „la 34 de ani, Swift este necăsătorită și nu are copii...”. În timp ce talentul muzical și abilitatea lui Swift în afaceri sunt cu siguranță admirabile, chiar lăudabile, trebuie să ne întrebăm dacă „opțiunile ei în viață sunt cele pe care dorim să le imite surorile și fiicele noastre”.

Opinia unui om necunoscut, exprimată într-un articol publicat de o revistă pe cale dispariție, nu ar merita atenția nimănui. Cu toate acestea, atitudinea acestui misogin este demnă de remarcat, deoarece reflectă obsesia toxică masculină față de Swift. Articolul lui Ghlionn a venit imediat după un tweet al cunoscutului Andrew Tate, care o blama pe Swift pentru că are 34 de ani și nu este căsătorită încă. Tate a spus despre Swift că este „în vârstă” și s-a întrebat: „Dacă ești fată, de ce să trăiești, chiar și după 30 de ani, dacă nu ai copii?”. Nu există nimic mai bun decât bărbații care încearcă să aducă femeile de succes cu picioarele pe pământ, a adăugat acesta.

Succesul lui Swift nu este singurul motiv pentru care unii bărbați misogini fac spume la gură. Politica ei joacă, și ea, un rol. Pentru o vreme, susținătorii doctrinei de dreapta au apreciat-o pe Swift. Ea este, până la urmă, întruchiparea idealurilor masculine: o femeie albă ultrafeminină, cu păr blond, ochi albaștri, care are relație cu un jucător de fotbal american. Andrew Anglin, jurnalist la un blog dedicat supremației albe - Daily Stormer -, a numit-o pe Swift o „zeiță ariană pură” la un moment dat, și a susținut că a fost, în secret „o nazistă”, și pur și simplu „așteaptă momentul în care Donald Trump îi va asigura posibilitatea de a-și face publică agenda ei ariană”.

În 2020, Swift a zdrobit o mulțime de inimi neo-naziste când a numit supremația albă „respingătoare”, și a susținut în alegeri tandemul Biden/Harris. Dreapta s-a întors rapid împotriva fostei lor zeițe, și a devenit obiectul a numeroase teorii ale conspirației. La începutul acestui an, de exemplu, un sondaj a constatat că 18% dintre americani cred că Swift face parte dintr-un proiect „secret al guvernului” în realegerea lui Joe Biden. Cei de dreapta o urăsc pentru că are succes, dar și pentru că a refuzat să se alăture agendei lor politice.

Articolul de opinie al lui Ghlionn din Newsweek merită, de asemenea, remarcat, deoarece face parte dintr-un fenomen pe care l-ați putea numi „curățarea brandului”. Cândva, Newsweek, care a fost fondată în 1933, era o revistă foarte respectată. În ultimii 15 ani, însă, publicația a fost devorată de industria digitală și a devenit o umbră a ceea ce a fost. Cu toate acestea, faptul că mulți oameni încă mai consideră Newsweek ca un brand de renume, s-a dovedit foarte utilă pentru extrema dreaptă.

În 2022, de exemplu, Southern Poverty Law Center (SPLC), o organizație respectată de susținere a drepturilor civile, a publicat o analiză extinsă care a constatat că, după ce Newsweek a publicat articole ale activistului politic Josh Hammer (acum a ajuns redactor principal), revista a cotit radical spre dreapta, susținând extremiștii și promovând liderii autoritari”. În podcastul său personal, observă SPLC, Hammer a promovat frecvent vederile de extremă dreapta în mainstream. Acesta a fost, fără îndoială, și scopul lui la publicația Newsweek. După cum a notat Noua Republică în 2020, cu siguranță seamănă foarte mult cu „legitimitatea anterioară a Newsweek, folosită pentru a promova idei extreme și conspirative”.

Pe scurt: Vă întrebați de ce un brand precum Newsweek ar publica, în anul 2024, un articol de opinie care susține în esență că femeile nu au nicio valoare fără soț și copii? Ei bine, trebuie să priviți contextul mai larg în ceea ce a devenit Newsweek.

Chet Hanks, fiul lui Tom Hanks condamnă apropierea publicației de extrema dreaptă

În 2021, fiul lui Tom Hanks a glumit pe Instagram despre cum urma să fie „White Boy Summer”. Apoi a încercat să valorifice acest moment viral lansând o melodie groaznică și un videoclip și mai rău, intitulat „White Boy Summer”. Trei ani mai târziu a revenit, pentru că un nou raport al „Proiectului global împotriva urii și extremismului” a constatat (surpriză) că subiectul a fost adoptat de rasiști ​​și extremiști. Într-o declarație, Hanks a numit acest lucru „deplorabil”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Suprataxeze pachetul de țigări pentru a putea finanța sistemul de sănătate aflat „în perfuzii” din...
Digi FM
Ce averi au candidații la prezidențiale. Geoană, Ciucă și Ciolacu, în fruntea clasamentului
Pro FM
Eminem, în lacrimi când și-a văzut fiica mireasă. Mesajul ei l-a topit: "În inima mea, eu voi rămâne mereu...
Film Now
Jennifer Aniston reacționează după zvonul că ar fi avut o aventură cu Barack Obama: „Dintre toate apelurile...
Adevarul
O nouă înfrângere pentru Emma Răducanu. De ce i-a fost luată „bijuteria” de 180.000 de euro
Newsweek
Câți pensionari iau 50.000 lei pe lună în plus la pensie, pentru care NU au contribuit? Ce muncesc?
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Detaliul din Titanic pe care James Cameron l-a făcut public după mai bine de 20 de ani: “Uitați-vă cu atenție”
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...