Moartea lui Matthew Perry, concluzia anchetei: a fost victima perfectă. „Mă întreb cât de mult va plăti acest idiot?”

Data actualizării: Data publicării:
Matthew Perry
Ancheta procurorilor americani, care a durat aproape un an, a scos la iveală o presupusă vastă rețea subterană de trafic de ketamină, tentative de mușamalizare și un alt deces. Foto: Profimedia

Toți știau. Dar probabil  nu le-a păsat. De la doctorul care îi prescria neîncetat ketamină („Mă întreb cât de mult va plăti acest idiot?” ), deși văzuse că tensiunea o luase razna și avea reale probleme, la asistentul său care îl injecta, permanent, deși nu avea nici un fel de pregătire medicală. În scenă intră și Regina Ketaminei, dealerul de droguri, care i-a vândut o fiolă cu 2.000 de dolari, deși prețul normal era de 12. Se ocupă doar de celebrități și cunoștea riscurile, arată ancheta procuraturii americane, scrie BBC.

Când Matthew Perry, actorul din Friends, a fost găsit mort într-o cadă cu hidromasaj în casa sa din Los Angeles, anul trecut, totul părea să fi fost doar un accident. Toată lumea știa de lupta sa cu dependența de droguri, dar declarațiile sale din ultima vreme, și anume că se consideră vindecat, păreau liniștitoare.

În timp ce lumea deplângea dispariția actorului, cunoscut pentru rolul lui Chandler  din serialul Friends, un medic legist a descoperit ceva curios: niveluri ridicate de ketamină în sângele său, în intervalul utilizat pentru anestezie generală în timpul intervențiilor chirurgicale.

Aceasta nu ar fi trebuit să se mai afle în organismul său de la ultima sa ședință de terapie, cu mai bine de o săptămână înainte.

O rețea subterană de trafic de ketamină. Cinci arestări

Potrivit procurorilor americani, ancheta care a urmat, care a durat aproape un an, a scos la iveală o presupusă vastă rețea subterană de trafic de ketamină, tentative de mușamalizare și un alt deces.

Aceasta a dus la cinci arestări - inclusiv medici, asistentul lui Perry și o presupusă traficantă despre care s-a spus că era cunoscută pe plan local drept „Regina Ketaminei”.

Asistentul său permanent, Kenneth Iwamasa, a pledat vinovat la o acuzație de conspirație în vederea distribuirii de ketamină care a cauzat moartea, iar alte două persoane - Eric Fleming și Dr. Mark Chavez - au pledat, de asemenea, vinovate de conspirație în vederea distribuirii ilegale de droguri.

Dr. Salvador Plasencia, acuzat că i-a furnizat ketamină lui Perry, este acuzat acum de falsificarea înregistrărilor. Presupusul dealer Jasveen Sangha se confruntă cu nouă capete de acuzare, inclusiv conspirație pentru distribuirea de ketamină și distribuirea de ketamină care a dus la deces.

Ambii au pledat nevinovați joi în instanță.

„Regina ketaminei” și imperiul drogurilor

Autoritățile susțin că „Regina Ketaminei” (Jasveen Sangha) a furnizat drogurile care au dus la moartea lui Perry la 28 octombrie 2023. Femeia în vârstă de 41 de ani este acuzată că i-a vândut 50 de fiole de ketamină pentru aproximativ 11.000 de dolari și este descrisă de procurori drept o traficantă de droguri care știa că drogul pe care îl distribuia putea fi mortal.

Casa ei din North Hollywood era un „imperiu al vânzării de droguri”, a declarat Martin Estrada, procurorul federal pentru districtul central al Californiei, într-o conferință de presă. Mai mult de 80 de fiole de ketamină ar fi fost găsite acolo în timpul unei percheziții, împreună cu mii de pastile care includeau metamfetamină, cocaină și Xanax.

De asemenea, a fost descoperită o armă de mână, a declarat Estrada.

Casa, denumită „Sangha Stash House” în rechizitoriu, era locul unde se presupune că erau ambalate și se organiza distribuția de droguri, în special pentru cei bogați și celebri.

Potrivit actului de acuzare, Sangha „se ocupa numai de persoane de lux și celebrități”.

Înainte de încheierea conferinței de presă, dl Estrada a fost întrebat despre amploarea presupusei rețele a dealerului de droguri. El a afirmat că aceasta era o „sursă majoră de aprovizionare cu ketamină pentru alții, precum și pentru Perry”.


Cum medicii și dealerii au profitat de Matthew Perry

Pe măsură ce Perry se adâncea în dependență, dorea din ce în ce mai multă ketamină și o căuta la prețuri mai mici, ceea ce l-a condus la dealeri stradali, precum și la furnizori mai elitiști, au declarat autoritățile. Cei acuzați în acest caz au profitat de el, a declarat Estrada.

„Mă întreb cât de mult va plăti acest idiot?” a scris Dr. Plasencia într-un mesaj text, potrivit autorităților. Într-un alt mesaj, acesta spunea că vrea să fie „furnizorul de droguri” al lui Perry.
Se presupune că Perry le-a plătit în jur de 2.000 de dolari pentru fiole care costau de fapt aproximativ 12 dolari bucata.

„Acești inculpați au ținut mai mult să profite de pe urma lui Matthew Perry decât să aibă grijă de bunăstarea sa”, a declarat procurorul Estrada.

Autoritățile spun că Perry a cumpărat 20 de fiole de ketamină de la Dr. Plasencia pentru un total de 55.000 de dolari între septembrie și octombrie 2023.

Dr. Plasencia l-ar fi învățat, de asemenea, pe Iwamasa, asistentul, cum să injecteze drogul, chiar dacă aflase „că dependența de ketamină a lui Perry scăpa de sub control”, potrivit anchetatorilor.
Autoritățile susțin că medicul a furnizat mai multă ketamină, chiar dacă l-a văzut pe Perry „înghețând” în timp ce îi administra medicamentul la o anumită ocazie.

Presupuse încercări de mușamalizare. Al doilea deces

După moartea lui Perry, cei acuzați că i-au furnizat medicamentele au încercat să își ascundă acțiunile, susțin anchetatorii. Autoritățile spun că Sangha i-a trimis un mesaj unui alt suspect, spunându-i să „șteargă toate mesajele noastre”.

Fleming i-ar fi trimis mesaj dSangha: „Vă rog să sunați... Am mai multe informații și vreau să vă împărtășesc idei. Sunt 90% sigur că toată lumea este protejată. Nu am avut niciodată de-a face cu [Perry], ci doar cu asistentul său. Așadar, asistentul era facilitatorul”. De asemenea, el a întrebat-o pe Sangha, conform documentelor judiciare, dacă ketamina rămâne „în organism sau este eliminată imediat”.

Autoritățile spun că aceștia au folosit un limbaj codificat, numind ketamina „Dr Pepper”, „bots” sau „cutii”.

Dr. Plasencia ar fi falsificat fișele medicale în încercarea de a face ca medicamentele administrate actorului să pară legitime.

Autoritățile au descoperit, de asemenea, că Sangha ar fi fost legată de un alt deces prin supradoză, în 2019.

Potrivit documentelor judiciare, aceasta știa despre pericolele ketaminei după ce a vândut-o unui client pe nume Cody McLaury, care a murit din cauza unei supradoze după ce a cumpărat medicamentul.

Se spune că unul dintre membrii familiei sale i-ar fi trimis un mesaj în care îi spunea „Ketamina pe care i-ai vândut-o fratelui meu l-a ucis. Este menționată ca fiind cauza decesului”.

Câteva zile mai târziu, spun anchetatorii, Sangha a căutat pe Google: „Ketamina poate fi trecută pe lista cauzelor de deces?” Autoritățile spun că dna Sangha va fi acuzată în acest caz.

Asistentul l-a injectat pe actor de mai multe ori pe zi

Asistentul lui Perry, Iwamasa, a fost persoana care l-a găsit mort pe actor. Anchetatorii spun că tot el a fost cel care i-a injectat lui Perry ketamina care a dus la moartea acestuia. Potrivit documentelor judiciare, Iwamasa nu a primit niciodată pregătire medicală și „știa foarte puțin, dacă nu chiar nimic” despre administrarea substanțelor controlate.

În cele patru zile care au precedat și au inclus moartea lui Perry, procurorii spun că Iwamasa i-a administrat peste 20 de injecții cu ketamină, dintre care trei în ziua în care actorul a murit.
Acesta a fost acuzat în iulie de o acuzație de conspirație pentru distribuirea de ketamină care a dus la deces și vătămare corporală gravă. Procurorii spun că, între timp, acesta a pledat vinovat la această acuzație.

Ketamina ar trebui să fie administrată numai de un medic, spun anchetatorii, iar pacienții care au luat acest medicament ar trebui monitorizați de un profesionist din cauza posibilelor sale efecte nocive.

La 10 octombrie, cu câteva săptămâni înainte de moartea lui Perry, Dr. Plasencia ar fi cumpărat 10 fiole de ketamină de la co-conspiratorul acuzat, Dr. Mark Chavez, pe care intenționa să i le vândă lui Perry.

Autoritățile susțin că Dr. Plasencia s-a întâlnit apoi cu Perry și Iwamasa într-o parcare publică, unde medicul l-a injectat pe actor în timp ce se afla într-un vehicul. Două zile mai târziu, acesta i-ar fi injectat acasă o doză mare care l-a făcut să „înghețe” și să îi crească tensiunea arterială.

Dr. Plasencia i-a spus lui Iwamasa ceva de genul: „Să nu mai facem asta”. Dar i-ar fi lăsat alte fiole lui Iwamasa.

Moștenirea lui Perry

Perry a fost deschis cu privire la dependențele sale. Memoriile sale din 2022 descriau decenii de luptă cu alcoolul și drogurile. Perry a scris despre confruntarea cu Jennifer Anniston, colega sa din serial, pentru că îi mirosea respirația a alcool și despre milioanele pe care le-a cheltuit încercând să rămână treaz.

El a spus că speră ca sinceritatea sa să îi ajute și pe alții care se luptă. Pagina de internet a Fundației Matthew Perry, înființată după moartea sa, conține citatul său: „Când voi muri, vreau ca primul lucru care va fi menționat să fie acela de a-i ajuta pe alții”.

Anne Milgram, șefa Agenției Federale pentru Combaterea Drogurilor, a declarat joi că arestările și detaliile publice ale acestui caz foarte mediatizat sunt de natură să îi ajute pe alții și să prevină decesele - exact așa cum Perry și-a dorit.

Citește și

Moarte prin supradoză. La 10 luni de la decesul actorului Matthew Perry, ancheta se lasă cu arestări

Poliţia din Los Angeles anunță că a deschis o anchetă privind moartea actorului Matthew Perry


 

Editor : Sebastian Eduard

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un avion militar american s-a prăbușit cu patru bombe nucleare la bord, acum 56 de ani, în Groenlanda
Digi FM
Ce a pățit directorul Țiriac Open la prima întâlnire cu magnatul român, după ce a întârziat 20 de minute
Pro FM
CRBL și-a asumat relația cu iubita care are jumătate din vârsta lui. Cum se înțelege cu fiica lui, după...
Film Now
Lui Sean Penn i-a căzut cu tronc o tânără actriță din Republica Moldova. Săruturi în văzul lumii și plimbări...
Adevarul
Ciobănia și barbaria ne-au făcut români. Factorii suprinzători și decisivi în formarea poporului român
Newsweek
RECALCULARE Casa de Pensie a anunțat ora la care intră, joi, pensia pe card. Banii au fost virați
Digi FM
Colecție de meme-uri, după gogomănia spusă de Trump despre migranți: “Mănâncă pisici și câini, mănâncă...
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Împerecherea unor elefanți, surprinsă de un fotograf. Momentul rar i-a fascinat pe internauți
Film Now
Angelina Jolie, însoțită de fiul său pe covorul roșu. Pax, cu mâna în ghips și cu cicatrici vizibile pe față...
UTV
(VIDEO) Taylor Swift danseaza cu Travis Kelce pe ritmurile lui Bad Bunny la US Open