O comună din Sicilia vinde case „la prețul unui espresso”. Motivele pentru care autoritățile italiene au decis acest lucru

Data publicării:
Sambuca di Sicilia italia
Sambuca di Sicilia, Italia. Foto: Shutterstock

În 2019, comuna Sambuca di Sicilia, din Provincia Agrigento localizată în sudul Italiei, a devenit virală pentru că a vândut case cu doar 1 euro. După ce s-a bucurat de vânzări de succes în 2019 și 2021, Sambuca di Sicilia scoate la licitație un nou lot de case ieftine, cu doar 3 euro, informează Euronews

Planuri de genul acesta au devenit o modalitate populară pentru orașele rurale cu populație în scădere de a-și spori numărul de locuitori și de a preveni ca locuințele dezafectate să ajungă în paragină. Cu toate acestea, în timp ce inițiativele au eșuat în unele locuri, vânzătorii din Sambuca au întâmpinat o mulțime de cereri.

Cumpărătorii au venit și din SUA sau Orientul Mijlociu. Vânzările au adus aproximativ 20 de milioane de euro în economia locală. 

Acum, satul sicilian pune mai multe case sub vânzare. La fel ca data trecută, totuși, există câteva prevederi de care potențialii cumpărători ar trebui să fie conștienți - în plus, prețul a crescut, de la un euro, la trei euro.

De data aceasta, zece case sunt disponibile la prețul de pornire de 3 euro. Locuințele sunt situate în vechiul cartier sarazin al orașului și sunt la fel de solide din punct de vedere structural ca cele vândute în cadrul planurilor anterioare, din anii 2019 și 2021. 

Casele, care au fost abandonate după un cutremur din 1969, aparțin autorităților locale, așa că procesul de vânzare este mai ușor decât în ​​locurile în care consiliile trebuie să facă legătura între cumpărători și proprietarii privați.

Clădirile au două sau trei etaje, iar unele au și terase

Proprietățile oferite sunt case cu două, până la trei dormitoare, nu mai mari de 80 de metri pătrați, construite din piatră de culoarea mierii.

Casele sunt vândute prin licitație celui mai mare ofertant, astfel încât prețul de cumpărare va fi probabil cu mult mai mare decât suma simbolică de 3 euro - anterior, cele mai multe au costat între 5.000 și 10.000 de euro.

Câteva dintre casele oferite au curți interioare cu lămâi și podea cu gresie luminoasă din majolică, o faianță italiană care este caracterizată prin smalțul metalic.

Dar majoritatea proprietăților sunt departe de a fi gata de locuit. La fel ca în cazul caselor ieftine vândute în anii trecuți, cumpărătorii vor trebui să facă lucrări de reparații ample. Noii proprietari ar trebui să se aștepte să plătească cel puțin 30.000 de euro pentru o renovare de bază, iar peste 200.000 euro pentru o schimbare completă.

Lucrările de renovare trebuie finalizate în termen de trei ani de la cumpărare, altfel cumpărătorii își pierd depozitul de 5.000 de euro necesar în timpul procesului de licitație.

Cum au schimbat proiectele de vânzare a caselor cu 1 euro orașele mici din Italia

„Casele la prețul unui espresso” din Sambuca au adus venituri necesare pentru contracte importante pentru constructorii, arhitecții și designerii locali. De asemenea, a determinat deschiderea unor locuri de cazare și magazine turistice, iar acum există spații de lucru de la distanță pentru a încuraja nomazii digitali să rămână în oraș.

Proiectele acestea au schimbat și demografia orașului. Au fost deosebit de populare printre cumpărătorii din Statele Unite, ceea ce a dus la supranumirea orașul ca „Mica America”, din cauza comunității mari de americani care au venit în regiune.

În timp ce inițiativa a revitalizat Sambuca, cei care caută o experiență captivantă, fiind înconjurați de localnici, ar trebui să caute în altă parte.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Top 6 expresii din limba greacă pe care trebuie să le știi în vacanță. Cuvinte utile pentru un concediu de...
Digi FM
“Prima oară când am văzut-o, nu mi-a plăcut deloc de ea”. Iubirea de poveste, de 67 de ani, a Ilenei Stana...
Pro FM
Dana Marijuana trăiește dintr-o pensie de boală, dar face eforturi să-și crească veniturile. Din ce câștigă...
Film Now
De 15 ani, Liam Neeson se plimbă cu aceeași femeie în parc. Acum, actorul și-a făcut curaj și i-a transmis un...
Adevarul
Cine îl poate convinge pe Joe Biden să se retragă din cursa pentru prezidențiale?
Newsweek
Recunoașteți personajul? Actorul ce a rămas profesor de română toată viața. A murit uitat de public
Digi FM
Ileana Stana Ionescu, în 3 scenete de neuitat, alături de Radu Beligan, Nicu Constantin și Ștefan...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se...
Film Now
Adevărul despre cea mai fierbinte scenă din "Wolf of Wall Street". Ce s-a aflat despre Margot Robbie
UTV
Cleopatra Stratan si Edward Sanda au vorbit despre problemele cu care se confrunta in casnicia lor: „Am fost...