Jazz in the Park, ediția a XII-a: un festival cu inimă mare!

Data actualizării: Data publicării:
Main picture_Jazz in the Park Articol susținut de Jazz in the Park

În weekendul 30 august - 1 septembrie a avut loc ediția a XII-a a Jazz in the Park, în frumosul Parc Etnografic, din Cluj-Napoca! De îndată ce treceai de poarta de intrare a festivalului vedeai primele case arhaice și timpul parcă începea să stea pe loc. Nu îți venea să crezi că ești la 15 minute de centrul unui oraș aglomerat precum Cluj-Napoca.

Două scene mari și 3 scene micuțe, integrate în peisajul pitoresc al parcului au găzduit peste 30 de concerte și momente muzicale de excepție. Festivalul și-a deschis porțile în după-amiaza zilei de vineri când trupa Oreglo le ura bun venit oamenilor de pe scena situată lângă intrare. În așteptarea celor de la Postmodern Jukebox, publicul s-a bucurat de virtuoasa bassistă poloneză Kinga Glyk, iar Norzeatic & Quinta Spartă au făcut o atmosferă atât de bună, încât publicul a rămas nemișcat din fața scenei, chiar dacă a venit o ploaie neanunțată de vară. Sâmbătă, pianistul azer Isfar Sarabski și-a câștigat sute de noi fani printr-un concert la care făceai ochii mari, iar seara a fost încheiată cu emoție de legendara trupă Cymande, aflată pentru prima dată în România, în cei peste 50 de ani de existență a lor. Duminică, atenția a fost furată de Tigran Hamasyan și Avishai Cohen, care s-au duelat pentru titlul neoficial de ”preferații publicului” de la această ediție.

Cei peste 19.000 de vizitatori ai festivalului au avut parte nu doar de concerte speciale, ci și de un festival plin de activități deosebite. Mai presus de toate a fost balonul cu aer cald în care te ridicai și puteai vedea jumătate din orașul Cluj-Napoca. Tradiționalul târg de viniluri a fost refugiul melomanilor și sute de discuri și-au găsit o nouă casă. Curtea de vinuri a fost mereu plină de oameni care participau la degustări de vin și la experiențe gastronomice, iar atelierele de percuție din festival erau mereu neîncăpătoare. Oameni de toate vârstele au fost dornici să vadă cum e să bați la tobe sau să ții ritmul tobelor africane. Surpriza festivalului a fost un atelier în care îți puteai crea și personaliza propriul tău… tocător de lemn!

Dar poate cel mai remarcabil lucru a fost atmosfera generală a festivalului. Spațiul era încăpător și aerisit și nu simțeai niciodată aglomerație, deși festivalul a fost aproape să-și depășească chiar capacitatea autoimpusă. Publicul a participat cu inima deschisă, dornic să experimenteze tot ce le-au pregătit organizatorii, iar în aer plutea o energie pozitivă, o dorință a tuturor ca lucrurile să meargă bine. Festivalul a arătat profesionist și matur. Cu siguranță a fost cea mai bună ediție de până acum.

Ibrahim Maalouf vine în 2025 la Jazz in the Park!

Anul viitor, Jazz in the Park va avea loc în 6-8 iunie, în Parcul Etnografic, iar organizatorii au anunțat deja primul headliner, anume Ibrahim Maalouf, celebrul trompetist francez! Biletele pentru următoarea ediție se găsesc acum la prețul special de 350 lei!

Jazz in the Park este susținut de BRD - Groupe Société Générale și DIGI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un picior într-o gheată găsit pe cel mai înalt vârf din lume ar putea dezlega unul dintre marile mistere...
Digi FM
Actorul Silviu Biriș, absolvent de Teologie: „Dacă tăticu’ a murit alcoolic, nu împărțim băutură pentru...
Pro FM
Părinții Biancăi Censori se simt „păcăliți” după ce aceasta s-a împăcat cu rapperul Kanye West: „Sunt șocați...
Film Now
De ce simte Ben Affleck că nu se poate îndepărta de Jennifer Lopez. Actorul nu a știut că ea va vorbi despre...
Adevarul
Metoda bizară folosită de directorul general al Levi's pentru a-și menține blugii curați: „Mă bag la duș, mă...
Newsweek
Cine a primit, deja, 250 lei pe cardul de alimente? În ce zile intră banii la ceilalți beneficiari?
Digi FM
"Dacă îi dau fetele 2 săptămâni, nu știe ce să facă cu ele". Pepe, în conflict cu fosta soție pentru custodia...
Digi World
O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le consumă...
Digi Animal World
Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când...
Film Now
Cum arată Isabella Rossellini la 72 de ani. Model și actriță cu părinți celebri, italianca și-a început...
UTV
Cu cine isi petrece Mario Fresh timpul in Dubai, dupa despartirea de Alexia Eram