S-a dat publicității trailerul noului film “Albă ca Zăpada”. De la clasicul Disney din 1937, la filmul corect politic din 2025

Data actualizării: Data publicării:
Albă ca zăpada
Un remake după un film clasic ar trebui să fie o certitudine, sau un pariu în cazul în care îți iei prea multe libertăți. Foto: profimedia

Premiera producției va avea loc abia în primăvara lui 2025, dar deja avem primul trailer al filmului. Are puțin peste un minut și este, conform regulilor marketingului american, un teaser trailer.
Spre deosebire de filmul din 1937, remake-ul se va chema “Albă ca Zăpada” și nu “Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” (ah, prima schimbare pentru un titlu corect politic) și va fi un live-action, nu un film de desene animate.

De precizat. Live-action este o formă de cinematografie sau video care folosește fotografia în loc de animație. Unele lucrări combină acțiunea live cu animația pentru a crea un lungmetraj animat cu acțiune live.

Filmul a fost inițial programat să fie lansat pe 22 martie 2024, dar ulterior a fost amânat pentru 21 martie 2025, din cauza grevei scenariștilor.

Asemănări și deosebiri

Multe lucruri o să vi se pară schimbate, coloana sonoră, veste bună, rămâne, măcar în parte. Asta nu înseamnă că nu vom întâlni și piese noi, compuse special pentru această ocazie.

Rolul principal este jucat de Rachel Zegler, actriță și cântăreață, pe care ați mai văzut-o în ultimul “Hunger Games”, în “Shazam” sau în musicalul “West Side Story”. Urmând deja o strategie în a distribui femei superbe în roluri malefice – “Vrăjitorul din Oz”, "OZ", “Maleficent” - Disney merge în rolul “mașterei” pe mâna (și fața) israeliencei Gal Gadot, la primul ei rol negativ.

"A fost onoarea vieții mele", a spus Zegler despre preluarea rolului de prințesă. "Cred că orice persoană tânără, orice fetiță, dacă ajunge să îmbrace o rochie de prințesă Disney și să fie ea pentru o zi, darămite pentru șase luni... a fost doar cea mai uimitoare experiență și abia aștept să o împărtășesc cu voi toți."

"A fost foarte distractiv să fac ceva complet diferit de tot ce am mai făcut până acum", a spus Gadot despre interpretarea iconicei Regine Malefice. "Este delicioasă, este malefică, este magică. Am ajuns să cântăm toate aceste cântece diferite. A fost incredibil", consemnează cei de la Variety.

Regizat de Marc Webb ("The Amazing Spider-Man"), filmul actual prezintă o reimaginare a filmului animat original din 1937.

Originalul este centrat pe tânăra Albă ca Zăpada, care fuge din castel după ce mama ei vitregă, Regina cea Rea, devine atât de geloasă pe frumusețea ei încât îi ordonă Vânătorului să o ucidă. Vânătorul nu reușește să facă acest lucru, iar Albă ca Zăpada fuge la o căsuță unde găsește șapte pitici. Descoperind că Albă ca Zăpada este încă în viață, Regina cea Rea o vizitează la căsuță și îi dă un măr otrăvit. După ce a este otrăvită, Albă ca Zăpada este mai târziu trezită de sărutul iubirii adevărate a unui prinț.

Sau cel puțin așa ar trebui să arate noul film, dacă remake-ul s-a contura pe structura clasică a filmului de acum nouă decenii.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Realizare modernă

Când au fost întrebați despre "realizarea modernă" a remake-ului "Albă ca Zăpada", Zegler și Gadot au menționat amândouă că Albă ca Zăpada lui Zegler nu va fi salvată de prinț.

"[Albă ca Zăpada] nu va visa la dragoste adevărată. Ea visează să devină liderul care știe că poate fi și liderul pe care răposatul ei tată i-a spus că ar putea fi dacă ar fi neînfricată, corectă, curajoasă și adevărată", a declarat Zegler. "Și astfel este doar o poveste cu adevărat incredibilă pentru tinerii de pretutindeni să se vadă în ea."

Disney se confruntă cu critici consistente de ceva vreme cu privire la filmele și remake-urile sale, mulți acuzând brandul de o prea mare corectitudine politică. Este de așteptat ca atunci când schimbi un mare clasic, reacția să fie pe măsură, ceea ce face din "Albă ca Zăpada" unul dintre cele mai așteptate (pentru a fi comentate) filme din 2025

 

Editor : Sebastian Eduard

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum a arătat Romina Gingașu mireasă. Imagini de colecție de la nunta româncei cu miliardarul Piero Ferrari
Digi FM
Tudor Chirilă, după ce a certat un șofer în trafic: ”La asta se ajunge când nesimțirea și lipsa de eficiență...
Pro FM
Andrea Bocelli, dezvăluiri despre accidentul în urma căruia a rămas orb: „Acela a fost momentul când s-a...
Film Now
Lui Sean Penn i-a căzut cu tronc o tânără actriță din Republica Moldova. Săruturi în văzul lumii și plimbări...
Adevarul
Sectorul IT nu mai este „tigrul” economiei românești. „Când industria scade, serviciile sunt primele lovite”
Newsweek
3 nereguli în recalcularea pensiei. Ce perioade de muncă și care contribuții au fost ignorate?
Digi FM
De ce videoclipul personal în care Kate anunţă că a terminat chimioterapia marchează o abordare surprinzător...
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Împerecherea unor elefanți, surprinsă de un fotograf. Momentul rar i-a fascinat pe internauți
Film Now
De ce a plâns Salma Hayek în timpul filmărilor cu Antonio Banderas la "Desperado". Ce relație au cei doi în...
UTV
Angelina Jolie si Salma Hayek au intors toate privirile la Festivalul Internatinoal de Film de la Toronto