Moartea lui Alain Delon: cât de mare este averea sa și cum va fi împărțită

Data actualizării: Data publicării:
Alain Delon
De-a lungul vieții Delon a strâns o avere fabuloasă. Foto: Profimedia

Conace în Franța și străinătate, opere de artă, acțiuni, procente din difuzarea filmelor. Alain Delon a fost o persoană foarte bogată. O bună parte din colecția sa de artă a fost vândută încă din timpul vieții pentru că, așa cum spunea actorul, „detesta vânzările postume”. Este o întrebare legitimă: la cât se ridică averea actorului? Urmată, logic, de următoarea: către cine se duc banii?

La cât se ridică averea actorului

Deși este încă dificil de estimat cu precizie averea sa, „între proprietățile sale din Franța și Elveția, colecțiile sale de artă, cotele de proprietate pe care le deține în unele dintre filmele sale și exploatarea acestor filme, putem estima în mod rezonabil averea sa la câteva milioane de euro”, a explicat avocatul Nicolas Rebbot în noiembrie 2021 în cadrul emisiunii Héritages de pe NRJ12, scrie CNews.

Potrivit Le Parisien, actorul în vârstă de 88 de ani avea chiar active în valoare de 300 de milioane de euro. „Delon are foarte mulți bani”, a declarat Henry-Jean Servat, expert în vedete, în documentarul «Alain Delon: une vie, un destin et un héritage contesté» (Alain Delon: o viață, un destin și o moștenire disputată).

Colecționar de artă

Iubitor de artă, Alain Delon și-a format o colecție bogată și variată de picturi și sculpturi. El a început să cumpere desene din secolele al XVI-lea și al XVII-lea în anii 1960, potrivit AFP. A continuat apoi să cumpere tablouri ale artiștilor din secolul al XIX-lea, printre care Géricault, marea sa pasiune, Delacroix, Millet și Corot, înainte de a trece la abstracțiile din anii 1950. Vedeta colecționa, de asemenea, grands crus, ceasuri și arme.

În iunie anul trecut, cu ajutorul fiicei sale Anouchka, actorul a scos la licitație 80 de piese din colecția sa de artă, încasând în total peste 8 milioane de euro, dublu față de estimarea inițială. El a alcătuit un ansamblu considerat excepțional, printre care o lucrare de Eugène Delacroix, care nu mai reapăruse pe piață de mai bine de patruzeci de ani, și care a fost adjudecată cu 775.100 de euro.

El vânduse deja lucrări moderne în 2007, declarând ziarului Le Monde că „detesta vânzările postume”. Atunci, colecționari din întreaga lume s-au întrecut pentru aproximativ patruzeci de tablouri din anii 1950, la licitații care au totalizat 8,740 milioane de euro, inclusiv onorariile.

profimedia-0899812009
Franța, prima pagină a ziarelor de azi. Foto: Profimedia

Active imobiliare

Investitor atât în artă, cât și în imobiliare, actorul a cumpărat mai multe proprietăți de excepție de-a lungul vieții sale, inclusiv un triplex de 780 de metri pătrați în Paris cu vedere la Turnul Eiffel în anii 1960, care a fost vândut în 2012 pentru aproximativ 46 de milioane de euro, după cum relatează Capital.

Alain Delon a deținut domeniul La Brûlerie din Douchy (Loiret) timp de peste cincizeci de ani. El a locuit pe domeniul din Loire cu actrița Mireille Darc până când s-au despărțit în anii 1980. Construit în timpul Primului Imperiu și transformat apoi în centru de vacanță al SNCF în anii 1950, castelul de la Brûlerie a „ars”, potrivit primarului Abel Martin, care a declarat pentru AFP că Alain Delon a „demolat castelul pentru a-și face actuala proprietate”.

Alain Delon, care deține dubla cetățenie franco-elvețiană din 1999, a deținut și un conac la Geneva. Deși a indicat de mult timp că dorește să fie înmormântat în moșia Douchy, alături de câinii săi, el s-a gândit recent să vândă proprietatea în care și-a petrecut ultimele zile. „Nimeni nu va avea mijloacele de a o menține în viață. Fiica mea a vrut să o aibă, dar și-a dat seama că este imposibil din punct de vedere financiar”, a explicat el în Gala din 2019.

Moștenitorii

Odată cu decesul lui Alain Delon, duminică, 18 august, problema moștenirii se va pune probabil în curând. O dispută pe această temă nu este încă pe ordinea de zi. De fapt, moștenirea actorului a fost deja împărțită între cei trei copii ai săi, după cum a asigurat Anthony Delon pentru CNews. Sora sa, Anouchka, este beneficiara.

Moștenirea lui Alain Delon, marele star de cinema francez care a murit duminică, 18 august, a fost decisă. Anthony Delon a povestit în emisiunea lui Pascal Praud în ianuarie, dezvăluind modul în care actorul în vârstă de 88 de ani a ales să își împartă moștenirea între cei trei copii ai săi: Anthony, 59 de ani, din căsătoria cu Nathalie Delon, Anouchka, 33 de ani, și Alain-Fabien, 29 de ani, ambii din relația sa cu Rosalie van Breemen.

„Toată această discuție despre bani, moștenire, toată această speculație, îmi face rău”, a explicat Anthony Delon, înainte de a insista că «nu este o problemă de moștenire sau succesiune». Și a continuat: „De ce? Pentru că moștenirea a fost rezolvată (...) Totul este la locul lui. Este foarte simplu. Sora mea are 50% din întreaga avere a tatălui meu. Fratele meu și cu mine avem fiecare 25%. Deci nu există niciun conflict. Nu există niciun război al moștenirii”.

În ceea ce o privește, Anouchka Delon nu a negat știrea când a apărut la TF1 duminică, la scurt timp după aceea. Întrebată despre aranjamentele făcute de tatăl său și despre distribuția averii în favoarea sa, ea a declarat: „Sunt fiica tatălui meu, nu sunt fiica unui portofoliu”.

Conform legilor franceze, o alegere în favoarea unuia dintre copii care este complet legală. În Franța, este imposibil să îți dezmoștenești copiii, dar este posibil să favorizezi unul dintre ei.

După cum arată platforma notarilor francezi, „legea prevede că anumiți moștenitori (copiii și, în lipsa acestora, soțul/soția) trebuie să primească o parte din patrimoniu, denumită rezervă succesorală. Partea rămasă, de care defunctul era liber să dispună în favoarea beneficiarului ales de el, se numește parte disponibilă”. Această parte disponibilă variază în funcție de numărul de copii. Potrivit site-ului, aceasta corespunde unui sfert din moștenire dacă există trei sau mai mulți copii, adică 25%.

Un procentaj pe care Alain Delon pare să fi dorit să îl ofere fiicei sale, Anouchka.

profimedia-0899591045
Alain Delon și fiica sa, Anouchka. Fotografie din 2019. Foto: Profimedia

Editor : Sebastian Eduard

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine a fabricat Pagerele bombă: Ancheta implică Ungaria în traseul dispozitivelor...
Digi FM
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Pro FM
Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare...
Film Now
Fiul lui Christopher Reeve, orfan de ambii părinți în mai puțin de 2 ani. Cine a avut grijă de adolescentul...
Adevarul
Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta. Hidroelectrica: Porțile de Fier pot prelua viitura
Newsweek
Care șoferi iau amendă de 1.000 lei pe loc dacă nu se odihnesc suficient înainte să urce la volan ?
Digi FM
Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie
Digi World
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri tulburătoare despre viața lui...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei