„Ileana Stana Ionescu a fascinat generaţii întregi”. Recția Ministerului Culturii după moartea actriței

Data actualizării: Data publicării:
actrița Ileana Stana Ionescu.
A murit actrița Ileana Stana Ionescu. Foto: Facebook/ TNB

„Ileana Stana Ionescu a fascinat generaţii întregi cu rolurile sale din filme sau teatru pe care, fiecare dintre noi şi le va aminti cu plǎcere şi cu zâmbetul pe buze”, a transmis Ministerul Culturii după anunțul morții actriței.

Ileana Stana Ionescu a jucat în „Cuibul cu viespi”, „Cucoana Chiriţa”, „Secretul lui Bachus”, „Păcală”, „Dumbrava minunată”, „Chiriţa în Iaşi”, „Alo, aterizează străbunica!”, „Zidul”, „Păcală se întoarce”, a fost Fraulein în „Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu, Nastasia Filipovna în „Idiotul” de Fiodor Mihailovici Dostoievski, Dacia în „Titanic vals” de Tudor Muşatescu.

Actrița s-a născut la data de 14 septembrie 1936, în oraşul Brad, judeţul Hunedoara. A debutat ca actriţă în anul 1955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reşiţa, cu rolul Agnes în Şcoala femeilor de Molière. În anul 1959 s-a transferat la Teatrul din Piatra Neamţ. Din anul 1965 a lucrat la Teatrul Naţional din Bucureşti, precum şi la televiziune. Din anul 2002 este societar de onoare al Teatrului Naţional din Bucureşti.

Ileana Stana Ionescu a murit duminică, la vârsta de 87 de ani. Actrița era internată în spital.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri