(P) Korn cadoul festivalului ARTmania de la Sibiu pentru fanii muzicii rock cu ocazia celei de-a 17-a ediții

Data publicării:
Digi24_Banner Avdertorial 1_Korn-ARTmania Fest2024_1280x720

Dacă din 2006 încoace ARTmania ne-a obișnuit cu multe premiere pentru România, în special cu unele adresate în special comunității rock-metal, sau a fost gazda show-urilor unor trupe iconice recent reunite (cum a fost cazul celor de la Porcupine Tree sau Madrugada), anul acesta festivalul a reușit să ia prin surprindere publicul cu un show mult așteptat: cel oferit de KORN, formație ce a influențat industria muzicală internațională de peste 30 de ani și care a ales acest festival pentru concertul pe care îl va susține la aproape zece ani de la ultima întâlnire cu publicul din România.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu acest nume, Korn este una dintre cele mai influente trupe ale scenei rock și metal internaționale, o formație cu melodiile căreia mulți dintre cei pasionați de muzică au crescut sau care i-a influențat în perioada școlii. Este important de menționat și faptul că cei de la Korn au contribuit semnificativ la definirea și promovarea curentului „nu metal”.

Iar această trupă legendară a ales ca show-ul pe care-l va susține în România să aibă loc la ARTmania, spectacolul făcând parte din turneul european de promovare al celui mai recent album, „Requiem”.

Din line-up-ul ediției de anul acesta, care va avea loc între 26 – 28 iulie, face parte și Spiritbox, una dintre noile senzații metal ale momentului, trupă recent nominalizată la premiile Grammy, cu melodia „Jaded”. Formația canadiană va concerta pentru prima dată în țara noastră și este considerată drept singura din ultimii ani care a cunoscut o ascensiune atât de rapidă, de la Slipknot încoace.

Tot în premieră pentru țara noastră, pe scena ARTmania va urca The Flower Kings o trupă suedeză de rock progresiv cu o carieră bogată, condusă de cunoscutul chitarist și compozitor Roine Stolt. Formația s-a făcut remarcată prin sensibilitatea melodică, versurile complexe și diversitatea influențelor muzicale, ce variază de la elemente de rock'n'roll până la note clasice și acorduri de jazz.

Line-up-ul festivalului ARTmania de la Sibiu, care are loc între 26 – 28 iulie, este întregit de alte nume sonore pentru pentru industria muzicală în general și pentru comunitatea rock, precum Igorrr (Franța) unul dintre cele mai impresionante proiecte metal experimentale ale momentului, Satyricon (Norvegia), Borknagar (Norvegia), Lavina (Serbia), TAINE (România), alături de Alpha Q (România) și Awake the Demons (România) – aceste două trupe fiind câștigătoare ale Showcase-ului ARTmania, concurs organizat anul trecut de festival pentru formațiile aflate la început de drum.

Însă lucrurile interesante nu se opresc aici. Pe lângă muzică, pe durata zilei, sub umbrela festivalului sunt găzduite o serie de activități alternative pentru adulți sau copii și sunt oferite intrări gratuite sau reduceri posibile în baza colaborărilor culturale pe care festivalul le-a stabilit cu muzee și instituții din Sibiu și nu numai.

Spre exemplu, pentru a promova oferta culturală a Sibiului, de 17 ani încoace, festivalul a dezvoltat un parteneriat cu muzeele din Sibiu (precum Muzeul Național Brukenthal, Complexul Muzeal ASTRA din Sibiu) sau cu Biblioteca Județeană ASTRA, în baza căruia sunt organizate diferite expoziții, participanții la eveniment având, de asemenea, reduceri ori acces gratuit la expozițiile curente ale acestora și la activitățile sau atelierele organizate de acești parteneri pentru festivalierii mici sau mari în perioada festivalului.

Astfel, pe durata zilei festivalierii au de ales dintre o varietate de evenimente alternative accesibile în baza brățării de festival – de la seminarii la sesiuni de lectură sau lansări de carte, la proiecții de filme și de documentare, expoziții sau vizite la muzeu. Iar plimbările prin piețele medievale din centrul Sibiului și șederile la terasele din zonă le transformă sejurul într-unul memorabil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale