Berbeci la proţap, cazane cu tocăniţă câmpenească, pastramă, mici şi nelipsitul bulz au fost bucatele pe care gospodarii le-au pregtit ca s-i îmbie pe turiştii din Bran.
Tradiţia spune că în această perioadă, după o vară întreagă de muncă, ciobanii se întorc acasă pentru a aduce de la munte oile proprietarilor din Bran. Un ospăţ pe cinste este răsplata oierilor pentru munca lor.
„Ciolan cu fasole, ciorbă ardelenească de porc, tochitură Dracula care este cu ciolan de berbec, o tochitură picantă şi mai avem borş de miel”, a prezentat bucătarul Marinică Dima meniul.
Toţi turiştii care au poposit la Bran s-au bucurat de o sărbătoare tradiţională şi au putut pleca acasă cu produse tradiţionale preparate de gospodarii din zonă.
Turiştii au scos din buzunar între 20 şi 40 de lei pentru un kilogram de brânză, 10 lei pentru o porţie de pastramă şi 15 lei pentru una de tocăniţă. De la sărbătoare nu a lipsit muzica populară, iar seara se va încheia cu un foc de tabără.