Există două modalităţi de a consuma acest peşte. În ambele modalităţi, primul lucru pe care îl facem este să îndepărtăm pielea. După aceea vom tăia capul, coada, le punem pe farfuria însoţitoare.
Când ajungem la coadă separăm cele două bucăţi de peşte, punem jumătatea de peşte pe o farfurie similară cu cea pe care o avem sau dacă avem loc pe aceeaşi farfurie. După care folosind vârful cuţitului scoatem şira spinării, pe care o punem separat pe farfuria pentru oase.
Cealaltă modalitate de a-l consuma este de a-l secţiona pe jumătate la nivelul capului, a introduce cuţitul în spate şi a merge până la coadă, pentru a-l separa.
Niciodată, chiar dacă ajungem să avem un os între dinţi nu vom introduce degetele în gură, ci vom folosi un şerveţel obişnuit.
Castronul cu apă şi lămâie de pe masă va fi folosit pentru a ne spăla pe mâini. La final! Nu la început.