Keanu Reeves: „Mă gândesc la moarte tot timpul”. Actorul tocmai a publicat primul său roman

Data actualizării: Data publicării:
Keanu Reeves
Keanu Reeves a debutat astăzi cu primul său roman. Foto: Profimedia

Mulți dintre noi evităm să ne gândim la moarte, dar nu și Keanu Reeves. „Am 59 de ani, așa că mă gândesc la moarte tot timpul”, a dezvăluit megastarul de la Hollywood pentru BBC News.

Motivul interviului cu starul din filmele „Matrix” și „John Wick”, gândindu-se la viață și mortalitate, nu este pentru că are de promovat un alt blockbuster, explică cei de la BBC. De data aceasta, este vorba de o nouă carte - primul roman al lui Reeves.

“The Book of Elsewhere”, scris în colaborare cu autorul britanic de science fiction China Miéville, urmărește destinul unui războinic nemuritor, a cărui dorință este...să poată muri.

“The Book of Elsewhere” se bazează pe seria de benzi desenate de mare succes BRZRKR, creată de Keanu Reeves. Lansată în 2021, BRZRKR - pronunțat „berserker” pentru neinițiați - urmează să fie adaptată și într-un film live-action Netflix cu Reeves în rolul principal, precum și într-o serie anime.

“The Book of Elsewhere” a apărut pe 23 iulie la Penguin House. Este un roman de acțiune și ficțiune speculativă din 2024 scris de Keanu Reeves și scriitorul britanic China Miéville, care are loc într-un univers alternativ la universul principal BRZRKR.

Reeves a avut ideile inițiale pentru un roman plasat în universul BRZRKR după ce a fost publicat primul volum al seriei sale de benzi desenate BRZRKR (2021). Reeves fusese un fan al operei lui China Miéville și a dorit să inițieze o colaborare, deși se îndoia că va reuși să îl convingă să colaboreze. Cu toate acestea, munca a început rapid odată ce termenii de bază au fost stabiliți de ambele părți. După o perioadă în care Miéville a insistat ca romanul să rămână secret până când el și Reeves au fost mulțumiți de produsul final, acesta a fost anunțat oficial în ianuarie 2024 la emisiunea Good Morning America.

Farmecul benzilor desenate

Pentru Reeves, benzile desenate au un farmec aparte.

„Îmi plac imaginile”, a spus el. „Îmi plac cuvintele și povestirile și îmi place modul în care poți avea acest angajament care se suprapune. Și astfel te poți uita la artă și apoi poți urmări povestea.”
Actorul minimalizează totuși rolul său în procesul de colaborare, insistând: „Nu am scris eu un roman. China a scris un roman”.

Atunci când a apărut prima carte de benzi desenate, unii fani au subliniat, de asemenea, anumite asemănări tematice între cei doi, inclusiv o viață personală dificilă.

Reeves a pierdut mai multe persoane pe care le-a iubit în viața sa, inclusiv prietena sa, fiica lor născută moartă și cel mai bun prieten al său.

Dar aici s-ar putea să se termine asemănările.

B, personajul principal al benzilor desenate, are 80.000 de ani, este pe jumătate nemuritor și pe jumătate zeu. De asemenea, el are aruncat asupra sa un „blestem al violenței”, ceea ce pare complet diferit de Reeves.

Actorul, care este cunoscut pentru personalitatea sa blândă și manierată, a fost adesea descris drept cel mai drăguț om de la Hollywood.

B, pe de altă parte, este o persoană care poate „să străpungă pieptul oamenilor și să le smulgă brațele, să le smulgă capetele”, potrivit lui Reeves.

Despre violență

Așadar, de unde vine atâta violență?

„Cred că a fost influențată de unele dintre filmele de acțiune pe care le-am făcut”, a declarat Reeves, care a mai jucat în francizele Speed și John Wick.

Reeves a fost întrebat despre legătura mult dezbătută dintre violența de pe ecran și din cărți, și cea din lumea reală.

Momentan, el pare defensiv și speră ca publicul volumului să nu reacționeze în acest fel.

„Pentru că există și o poveste de dragoste în ea. Dar dacă o citiți, sper că poate veți găsi dragostea dacă nu o aveți.”

Miéville a respins și ideea că există o legătură între violența descrisă și violența reală.

„Sunt destul de iritat de modul în care este pusă această întrebare”, a spus el. „Cred că ideea de a analiza jocurile video și filmele nu este decât o modalitate de a-i exonera pe cei care profită cu adevărat de pe urma violenței.”

După ce a creat o întreagă lume fantastică, te întrebi dacă Reeves încearcă să evadeze din realitate.

„Poate că, în cele din urmă, fantezia de a construi o altă lume aduce un fel de confort într-un fel”, recunoaște el.

„Există ceva în cele din urmă în legătură cu gestul creativ care vine din durere”, a adăugat el.

„Să creezi lucruri este minunat. Doar să creezi, să împărtășești și să sperăm că oamenilor le plac poveștile pe care le spunem.”

Ce va face Reeves cu încasările din carte

Și dacă le plac - dacă cartea este un succes - ce va face Reeves cu încasările din carte?

Actorul este renumit pentru generozitatea sa și s-a scris mult despre faptul că se pare că nu îi place să dețină lucruri.

Dar și acesta este un aspect pe care Reeves pare să îl respingă, pe măsură ce interviul nostru se apropie de final. Nu toate postările de pe rețelele sociale – le știți, fotografiile călătoriile cu metroul, donațiile – sunt neapărat adevărate

„Îmi place să dețin lucruri, îmi place să am lucruri”, a spus el.

 

Editor : Sebastian Eduard

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale