Arcul de Triumf poate fi vizitat de public în acest weekend. Ce se întâmplă în București cu ocazia evenimentului "Străzi deschise"

Data actualizării: Data publicării:
Arcul de triumf București
Arcul de Triumf poate să fie vizitat între orele 12-20.00. Foto: Profimedia

Arcul de Triumf din Bucureşti va fi deschis publicului, la sfârşitul aceste săptămâni, în cadrul evenimentului „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană”, eveniment pentru organizarea căruia pe Calea Victoriei din Capitală vor fi instituite restricţii de circulaţie.

Weekendul acesta este ultimul în care expoziţia Universul lui Salvador Dalí mai poate fi vizitată. Evenimentul „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană” include reprezentaţii live, spectacole, expoziţii, dar şi Noaptea Dansului, la care mii de persoane sunt aşteptate să danseze pe stradă, alături de reprezentanţi ai unor şcoli de dans, scrie News.ro.


Se deschide Arcul de Triumf

„În premieră la „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană”, monumentul istoric Arcul de Triumf, ce marchează victoria României în Primul Război Mondial, îşi deschide porţile publicului larg pentru a fi vizitat, în ambele zile de weekend, în intervalul 12:00-20:00 (ultima intrare fiind la 19:30).
Bucureştenii şi turiştii vor putea afla mai multe despre istoria României şi vor putea admira oraşul prin lunetele puse la dispoziţie de organizatori. Accesul publicului este gratuit”, informează ARCUB, într-un comunicat dat publicităţii vineri.

Printre evenimentele organizate în acest weekend se numără flashmob-uri cu reprezentanţi a peste 50 de şcoli şi iniţiative de dans, în cadrul celei de-a doua ediţii a evenimentului Noaptea dansului.

Mii de persoane sunt aşteptate să danseze în stradă, în fiecare dintre serile de sâmbătă şi duminică, între orele 18:30 şi 21:15, pe Calea Victoriei.

Evenimente

“Mii de bucureşteni sunt aşteptaţi să danseze până la apusul soarelui în cadrul celui mai mare exerciţiu de dans colectiv din Capitală, în cinci hotspot-uri de pe Calea Victoriei: zona Monteoru – Hotel Radisson Blu – Monumentul Renaşterii – Cercul Militar Naţional – Muzeul Naţional de Istorie a României. Alături de artişti a peste 50 de şcoli, studiouri şi iniţiative de dans, participanţii vor avea ocazia să experimenteze peste 20 de stiluri de dans, de la dans contemporan, dansuri populare româneşti la west coast swing, bachata, salsa, zumba, street dance, merengue, tango argentinian, şi să se alăture celor peste 180 de momente în ritmuri ameţitoare – flashmob-uri, demonstraţii de dans, dance battles – pregătite de organizatori”, precizează documentul citat.

Ateliere pentru părinţi şi copii, instalaţia de artă contemporană „Somnul raţiunii naşte idei”, prezentată în cadrul Săptămânii Sustenabilităţii Creative, expoziţia de statui vivante „Cititorul – O nouă specie pe cale de dispariţie”, reprezentaţii live sunt de asemenea incluse în programul evenimentelor.

2. Strazi deschise @ Sorin Nainer - ARCUB
Foto: Arcub


Restricții de circulație

În cadrul programului „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană” din acest weekend vor fi instituite restricţii între orele 10:00 şi 22:00. Se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecţia cu Bulevardul Dacia, Strada Ştirbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor. 

Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.
 

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se introduce taxa de autostradă în România, explicația de la Guvern. De ce nu se plătește la fel ca în...
Digi FM
Dan Negru, despre prima zi de școală a copiilor lui: „Eu nu sunt entuziasmat din cauza ghiozdanelor pe care...
Pro FM
CRBL încearcă să repare lucrurile cu fiica lui, după divorțul de mama ei: "Timpul le așază pe toate. Ne-am...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Experiență de coșmar pentru un român care a dat mii de euro pe o vacanță de 5 stele. „Nu pot să cred așa...
Newsweek
Care pensionari iau pensia recalculată și mărită abia în noiembrie? Casa de Pensii confirmă
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
15 cupluri celebre care s-au cunoscut pe platourile de filmare. Iubiri mai spectaculoase decât în peliculele...
UTV
(VIDEO) Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sari de pe un pod din Nashville