Ca în fiecare dimineaţă, bucătăresele de la spital au pregătit micul dejun. Însărcinat cu degustarea produselor, medicul de gardă şi-a dat seama că ceaiul nu este bun.
Imediat cum a observat că are un gust ciudat, a oprit distribuirea băuturii către copii şi a anunţat conducerea spitalului.
„După cum arată simptomatologia, este ori fosfat, ori este - dar mă îndoiesc să fie - sodă caustică. Că nu ai cum, că aia, când fierbe, face spumă. Dacă iese fosfat, se iau măsurile de rigoare”, a spus Vasile Stan, directorul Spitalului de Pediatrie din Piteşti.
După incident, conducerea spitalului a chemat Direcţia de Sănătate Publică. O comisie a cercetat locul, dar nu a găsit nicio substanţă toxică în bucătărie.
„Noi am fost sesizaţi în urma consumului de ceai de ieri de dimineaţă. Medicul de gardă, care - conform regulamentului de organizare și sesizare de funcționare - trebuie să aprecieze calitatea produselor care se distribuie copiilor, a simţit că ceaiul este modificat organoleptic, are un miros înţepător şi un gust aparte”, a declarat Sorina Honțaru, directorul DSP Argeş.
Specialiştii Institutului de Medicină Legală Mina Minovici vor stabili ce substanţă a fost în ceai. Dacă se dovedeşte că în băutură a fost pusă o substanţă toxică, Poliţia va prelua ancheta.