Un studiu japonez, citat de Daily Mail, susține că secretul unui nou tratament al gripei este o bacterie numită Lactobacillus. Aceasta poate fi găsită în napii japonezi muraţi - „Suguki”, dar şi în banala varza murată. Microorganisml are capacitatea de a întări sistemul imunitar şi ar putea ajuta organismul să lupte eficient împotriva gripei.
Aceasta bacterie are capacitatea de a preveni chiar și tulpini periculoase ale virusului gripal, precum gripa porcină sau formele letale de aviară.
Ar fi o lovitura pentru companii precum Roche, care a avut explozii ale vânzărilor doar din vaccinurile împotriva gripei aviare.
O băutură probiotică pe baza bacteriei este, în prezent testată, pe pacienţi umani, după ce a fost testată pe şoareci.
Fanii napului japonez au susţinut de multă vreme că această plantă are numeroase proprietăţi benefice pentru sănătate, însă oamenii de ştiinţă au început abia de curând să îl studieze în laborator.
Potrivit cercetătorilor niponi, un strat protector de zahăr protejează bacteria împotriva sucurilor acide din stomac și, astfel, intra în sistemul uman și poate sa ajute în lupta cu gripa.
Savanţii niponi cred că descoperirea lor va conduce la apariţia pe piaţă a unor noi medicamente care vor conţine acea bacterie.
Luna trecută, oamenii de ştiinţă au prezis că un nou „Sfânt Graal” în domeniul vaccinului gripal, care va oferi protecţie pe viaţă împotriva tuturor tulpinilor virusului gripal, ar putea fi disponibil pentru populaţie în următorii cinci ani.