Primele pe listă sunt mâncărurile condimentate. Așadar, dacă țineți regim nu înseamnă că trebuie să mâncați alimente fără gust.
„Pentru că tot ce înseamnă ardei iute, ghimbir, alimentele picante intensifică circulația și cresc arderile. Cam 25-30% se intensifică metabolismul nostru după ce am mâncat un aliment picant. Intensificare de metabolism înseamnă transpirat, înseamnă sange pus în mișcare, înseamnă slăbit”, explică nutriționistul Mihaela Bilic.
La slăbit ajută și peștele, fructele de mare și, mai ales, algele.
„Toate alimentele care vin din mare și conțin iod cresc activitatea glandei tiroide. Așa că fructele de mare sau peștele din ocean este foarte important să fie prezente în dietă atunci când ne-am hotărât să slăbim”, mai spune Mihaela Bilic.
Nu excludeți din cura de slpbire nici lactatele slabe.
Mihaela Bilic, nutriționist: „Calciul care este în compoziția lor se leagă de grăsimile alimentare și le împiedică absorbția. Astfel încât o cură de slăbire care conține produse lactate are efect mult mai rapid și ne ajută să slăbim cam cu 20% mai mult decât o cură de slăbire fără lactate”.
Aliate în lupta cu kilogramele sunt și alimentele care au calorii „negative”.
Mihaela Bilic, nutriționist: „Proteinele prezente în carnea slabă, pește, ou, au acele calorii negative. Asta înseamnă că odată ajunse în organism ele sunt ușor de metabolizat și de digerat. Deci mâncând proteine, mai degrabă consumăm energie decât să le transformăm în depozite de grăsime”.
Nu uitați de vegetalele proaspete. Acestea nu trebuie să lipseasca din nicio cură de slabire. Legumele au un aport mare de fibre, apă, vitamine și minerale, cu un minimum de calorii. Așa că sunt singurele permise în exces.