Cuvântul "Paşte” derivă din ebraică „pesah” care semnifică trecere. Procesul de încondeiere a ouălor se numeşte Pysanka, a apărut în Ucraina şi datează din perioada precreştină.
Ştiaţi că:
Obiceiul de a schimbă ouă este unul străvechi, fiind practicat de egipteni şi persani pentru sărbătorirea primăverii?
Coşul cu ouă imită, de fapt, un cuib de păsări?
Primul iepuraş de Paşte comestibil a fost preparat în secolul XIX din aluat şi zahăr?
Primul ou de ciocolată a fost făcut în Germania, în secolul XIX?
Cel mai mare ou de ciocolată a fost făcut în Belgia şi măsură 8,32 metri, fiind necesare aproximativ două tone de ciocolată?
În fiecare an sunt făcuţi peste 90 de milioane de iepuraşi de ciocolată?
76% dintre oameni mănâncă, mai întâi, urechile iepuraşilor de ciocolată, 5% mănâncă picioarele, iar restul mănâncă codiţă?
Materialul integral aici