Legenda comediei americane, Bob Newhart, a murit la vârsta de 94 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Creative Arts Emmy's Awards, Arrivals, Los Angeles, USA - 10 Sep 2016
Foto: Bob Newhart / Sursa foto: Profimedia Images

Legenda comediei americane, Bob Newhart, a cărui bâlbâială și mimică impasibilă i-au adus celebritatea pe micul și marele ecran, a murit la vârsta de 94 de ani. El rămâne cel mai bine cunoscut pentru emisiunile de televiziune „The Bob Newhart Show”, iar pentru publicul din România și prin aparițiile sale ca invitat special în seriile „Young Sheldon” și „The Big Bang Theory”. 

Jerry Digney a spus că Newhart a murit în Los Angeles, joi dimineață, după o serie de de probleme de sănătate. El a numit pierderea vedetei drept „sfârșitul unei ere în comedie”, informează CNN.

George Robert Newhart, cu numele de scenă Bob Newhart, a fost comedian și actor de film și televiziune. S-a născut pe 5 septembrie 1929, în Oak Park, Illinois.

Newhart a fost inițial contabil și redactor de anunțuri publicitare. A început să activeze în televiziune din 1958 cu "The Bob Newhart Show", "The Dean Martin Show", "The Ed Sullivan Show", "The Judy Garland Show".

El rămâne cel mai bine cunoscut pentru emisiunile de televiziune „The Bob Newhart Show” (1972-78) și „Newhart” (1982-90), ambele fiind construite în jurul personajului său. În „The Bob Newhart Show” a jucat rolul unui psiholog din Chicago, Bob Hartley, care avea o mulțime de pacienți excentrici.

Prima dată a devenit cunoscut cu albumul său de comedie, din 1960, „The Button-Down Mind of Bob Newhart”. Albumul a fost un fenomen al vremii sale: unul dintre cele mai bine vândute albume ale anului, a fost pe locul 1 timp de 14 săptămâni în topul Billboard și a câștigat mai multe premii Grammy, întrecându-i pe Frank Sinatra, Harry Belafonte și Nat King Cole la Albumul anului. De asemenea, a ajuns pe locul 1 cu continuarea „The Button-Down Mind Strikes Back!”.

 A fost invitat frecvent în emisiunile umoristice și în talk-show-uri și o gazdă obișnuită la „Tonight Show”. Newhart nu s-a retras niciodată, continuând să aibă apariții în televiziune în ultimii ani în seriile „Young Sheldon” și „The Big Bang Theory”. 

A apărut în filme, ca "Hell' s for Heroes", cu Steve McQueen, "Hot Millions", cu Peter Ustinov și Maggie Smith, "On a Clear Day You Can See Forever", "Cold Turkey", "Catch 22", "Elf", "First Family", "In & Out", cu Kevin Kline.

S-a căsătorit în 1963 cu Ginny Quinn, fiica actorului Bill Quinn, cu care a avut patru copii: Robert William, Courtney, Jennifer, Timothy. Soția sa a murit anul trecut.

Actorul a fost recompensat pentru rolurile sale de televiziune cu o stea pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood. De asemenea, a primit numeroase premii, inclusiv trei premii Grammy, un premiu Emmy și un premiu Globul de Aur.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Adrian Minune a fost dat jos de pe scenă: "Ai greșit scena, băiatul meu"
Digi FM
Apariție cu stil. George Clooney şi Brad Pitt, la Veneția, unde își prezintă cel mai nou film, „Wolfs”
Pro FM
Andreea Antonescu, într-un costum de baie roșu ca focul. Reacțiile au curs lanț: „Superbă!”, „Arăți atât de...
Film Now
Soțul actriței Saoirse Ronan, în rolul următorului James Bond? Cum a reacționat vedeta din „Little Women” la...
Adevarul
Turiștii se plâng: „Turcia va fi goală în câțiva ani”. Ce îi nemulțumește: „M-am simțit furat la fiecare pas”
Newsweek
Rusia își schimbă doctrina nucleară. Este prima oară când este invadată de alt stat - Ucraina
Digi FM
Biserica din Suedia vrea să interzică „tradiţia hollywoodiană” prin care tatăl conduce mireasa la altar
Digi World
Cum a reușit o bunică de 89 de ani să supraviețuiască cinci zile în pădure, în Alpi, după ce a căzut într-o...
Digi Animal World
Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de...
Film Now
O relație tot mai solidă. Brad Pitt, însoțit de iubita sa în Veneția, la câteva zile după ce Angelina și-a...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale