Orașul de mâine. Dezvoltatori imobiliari, listați pe piața de capital

Data actualizării: Data publicării:
oras

Piața de capital din România a atras atenția investitorilor, care consideră că are un potențial imens de dezvoltare.  În ultimii ani, companii importante au fost listate pe Bursa de Valori de la București, printre care și  un dezvoltator imobiliar, despre care se poate spune că a schimbat fața Bucureștiului.

Zuzanna Kurek, expert în piețe de capital, explică particularitățile pieței de capital din România și vorbește despre atractivitatea pe care sectorul imobiliar o manifestă asupra investitorilor.

„Cred că România este o piață atractivă pentru investitorii străini și mulți văd oportunitățile pe care țara le oferă datorită creșterii economice, perspectivele bune pentru anii următori. Dacă ne referim la piața imobiliară, care este un aspect important pentru mulți investitori, de asemenea la piața de capital, vedem că piața imobiliară este un sector atractiv. 

România are acum, Bucureștiul de fapt, are cel mai ieftin preț pe metru pătrat din zonă. Poți cumpăra aici un apartament, în medie, cu 1.700 de euro metrul pătrat, în Praga ar fi 5.000 de euro metrul pătrat. Asta, pentru că investitori arată potențial de creștere, e un semn că piața nu a ajuns la maturitate”, este de părere Zuzanna Kurek.

Ce factori ar trebui să aibă în vedere companiile care doresc să fie listate la bursă.

„În primul rând, performanța financiară solidă. Bursa este pentru companiile care au atins o anumită maturitate și care au rezultate financiare care dovedesc că modelul de business este unul solid și care poate livra rezultate, în anii următori.

Al  doilea aspect este unul uman, legat de management, de echipă. La sfârșitul zilei noi toți investim, nu în companii, investim în oameni și am văzut că cele mai bune IPO la bursă sunt cele unde echipa este una profesionistă, foarte bine pregătită, dar pe altă parte și una carismatică.

Al treilea aspect foarte important este respectul față de bursă. Bursa schimbă viața unei companii, de la cea privată la una publică.  Asta înseamnă că sunt anumite reguli pe care compania trebuie să le respecte - vorbim de transparență, de raportare consistentă cu investitorii”, explică Zuzanna Kurek, expert în piețe de capital.

Pentru a exemplifica oportunitatea oferită de bursă, expertul oferă ca exemplu un dezvoltator imobiliar care a atras de la investitori, în trei ani,  170 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Spaima rușilor din Marea Neagră: submarinul românesc Delfinul a scris istorie, dar zace la mal de 20 de ani...
Digi FM
Ce avere are Călin Georgescu. Cât a câștigat lunar din jobul lui de profesor în Pitești
Pro FM
Ultima imagine cu Freddie Mercury. Cum arăta cu trei luni înainte să moară
Film Now
Hugh Grant, fericit alături de soția sa cu 23 de ani mai tânără. Anna, în rochie mini, a fost în prim-plan pe...
Adevarul
Ce spunea Călin Georgescu pentru organul de propagandă al lui Putin: „Șansa României este înțelepciunea...
Newsweek
Delir în Programul de Guvernare Călin Georgescu: UE și NATO ne vor răul. Avem nevoie de gaz rusesc
Digi FM
Cu frumoasa lui familie, pe covorul roșu. Richard Gere, fericit alături de soția sa și de fiul lui cel mare...
Digi World
Metoda scandinavă care promite un somn bun. Ce să schimbi dacă împarți patul cu cineva
Digi Animal World
Cum reacționează un câine atunci când e certat de stăpân pentru năzbâtia făcută. Imaginile sunt virale
Film Now
Ce fel de relație există astăzi între Arnold Schwarzenegger și fosta sa amantă, Mildred Baena. Cei doi au...
UTV
Stefan Banica, mesaj emotionant pentru Lavinia Pîrva de ziua ei: „Eu sunt doar jumatatea ei”