Orașul de mâine. Beneficiile sistemului de încălzire prin pardoseală
Sistemul de încălzire prin pardoseală este unul dintre cele mai căutate beneficii pe care le oferă o locuință aflată într-un nou complex imobiliar.
În cadrul acestui sistem căldura este distribuită în mod uniform în întreaga încăpere, eliminându-se astfel zonele reci și sporind confortul termic al locatarilor. Suprafața mare de radiație și temperatura mai scăzută a agentului termic conduc la reducerea mișcării aerului prin încăpere și, de asemenea, ajută la eliminarea prafului și a alergenilor.
Un alt avantaj este aspectul estetic îmbunătățit, față de sistemele de încălzire clasice, cel prin pardoseală fiind complet ascuns vederii.
Gabriela Boscu, Executive Director Residential Sales One United Properties, explică eficiența energetică superioară a sistemului de încălzire prin pardoseală.
”Încălzirea prin pardoseală funcționează la temperaturi mai mici decât sistemele clasice de încălzire, precum calorifere sau a ventilo-convectoare, fiind perfect compatibilă cu surse de căldură economice și ecologice, cum ar fi pompele de căldură, rezultând costuri reduse la încălzire”, spune Gabriela Boscu.
Țevile sistemului de încălzire prin pardoseală sunt fabricate din polietilenă reticulată de tip Pexa și au o durată de viață de minim 50 de ani, cu condiția ca la momentul implementării, proiectarea și instalarea să fie făcute de către specialiști, mai precizează specialistul, referitor la riscul de deteriorare a sistemului, incident care ar putea provoca inundații.
”Instalația pentru încălzirea prin pardoseală crește costurile inițiale ale construcției, datorită materialelor specifice și complexe folosite la această implementare, însă acest cost se amortizează în timp prin economia de energie la încălzire și bineînțeles, prin creșterea valorii de piață a imobilului”, declară Gabriela Boscu, Executive Director Residential Sales One United Properties.
- Etichete:
- incalzire prin pardoseala
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News