„Hotărârea Biroului (Electoral al Sectorului 1 - n.r.), aşa cum este făcută Legea alegerilor locale, este definitivă, nu mai poate fi contestată la un biroul superior, Biroul Muncipal sau Biroul Electoral Central. Ea este definitivă. Însă din interpretarea acestei legi cu Legea 215 (Legea administraţiei publice locale – n.r.) va exista un proces la Judecătoria Sectorului 1. Vom cere judecătorului de la Judecătoria Sectorului 1 ca, în cadrul acelui proces, să dispună el renumărarea voturilor în acele secţiie de votare. Al doilea lucru, vom face o cererea de informaţii publice către Autoritatea Electorală Permanentă astfel încât să vedem toţi sacii cu toate semnăturile şi vrem ca aceasta să devină o procedură curentă. După toate alegerile oricine să se poată duce şi să verifice semnăturile”, a declarat Nicuşor Dan, liderul USB, într-o conferinţă de presă.
Procedura la care se referă Nicuşor Dan prevede că un judecător validează alegerile. În cadrul acestui proces, USB va depune o cerere de intervenţie principală în care îi vor solicita magistratului să dispună renumărarea voturilor.
Nicuşor Dan spune că, în anumite secții, rezultatele candidatei USB la primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, au fost mai mici decât rezultatele pentru lista de Consiliu Local, spre deosebire de toate celelalte secții. Acesta a atras atenția şi asupra procedurii neunitare în care se numără voturile. Conform legii, președintele secției de votare ar trebui să ia fiecare buletin și să îl deschidă în fața tuturor celorlalți membri, procedură care consumă foarte mult timp. „S-a și întâmplat asta în câteva secții, probabil 1% din secțiile din București, iar oamenii au stat până la opt dimineața. Procedura prevăzută de lege durează 10-12 ore. Evident că în marea majoritate a secțiilor această procedură nu s-a respectat și au fost tot felul de proceduri ad-hoc. Oamenii și-au împărțit buletinele, au început să le pună în grămăjoare, uneori le-au mai verificat, alteori nu”, a mai spus liderul USB.